Ediția: Miercuri 24 iulie 2024. Nr. 6677
Ediția: Miercuri 24 iulie 2024. Nr. 6677

Rachetele antigrindină nu au îndepărtat ploaia la Adjud

Rachetele antigrindină lansate, ieri, în Vrancea, nu au îndepărtat norii și au protejat de grindină gospodăriile populației și culturile agricole.

Reprezentanții Sistemul Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor au anunțat că, urmare a instabilității atmosferice accentuate și a unui cod roșu de vijelii și grindină, emis de meteorologi pentru zona de nord a județului Vrancea, specialiștii din cadrul UCCG Moldova 2 Vrancea, au lansat ieri 34 de rachete antigrindină, în formațiunile noroase ce prezentau parametrii de grindină mai mare de 6 cm.

Prin rachetele lansate s-a reușit combaterea căderilor de grindină pe teritoriul protejat de Punctele de lansare și s-a evitat calamitarea culturilor din zonă. „În ceea ce privește regimul de precipitații, din datele colectate în teren, dar și din informațiile furnizate de măsurătorile radar, din imaginea de mai jos, se poate observa că, pe direcția de deplasare a norului, au fost cantități însemnate de precipitații, cuprinse între 20 litri/mp, înregistrați în Punctul de Lansare Varnița și peste 35 de litri/mp în zona Adjud”, au transmis reprezentanții Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor.

1 COMENTARIU

  1. Cei care afirmă că lansarea de rachete antigrindină sunt persoane care probabil cred și în vrăji și datul în bobi. Lipsă de cultură, chiar dacă au 12 clase de liceu sau facultate. Rachetele antigrindină nu fac decât să topească cristalele de gheață și apa care rezultă să cadă sub formă de ploaie. Cum pot să gândească că, câteva rachete pot împrăștia mase mari de nori. Ar trebui să dezvolte curenți de aer ca de furtună, ceea ce este complet imposibil. Fermierii ar trebui să știe că la înălțimea la care se află norii sunt curenți de aer care pot să nu se manifeste la nivelul solului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?