Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676
Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676

Un fleac, l-a ciuruit! Misăilă – 9 mii de voturi peste Resmeriță

Primarul PSD Cristi Valentin Misăilă a obținut o victorie zdrobitoare împotriva PNL și a candidatului Valentin Resmeriță la alegerile de duminică, 9 iunie. Datele finale obținute în urma centralizării rezultatelor alegerilor arată că primarului social democrat Cristi Misăilă a obținut cel mai bun scor politic, la o diferență foarte mare față de liberalul Valentin Resmeriță.

Primarul Cristi Misăilă a fost votat de 15.736 focșăneni, adică 51,13% din alegătorii prezenți la vot. Pe locul doi, la peste nouă mii de voturi, se află Valentin Resmeriță, cu 6.581 voturi, adică 21,38%. Ana Maria Dimitriu Bunghez (Alianța Dreapta Unită) a obținut 3.511 voturi iar Dragoș-Răzvan Anghene (AUR) a fost votat de 2.444 focșăneni.

Surpriza de pe locul cinci a fost independentul Cristian Zîrnă, cu 996 voturi, mai mult decât candidații de la PUSL și SOS România. Este un rezultat mai bun decât în urmă cu patru ani, când Cristi Misăilă a fost votat de 14.510 focșăneni. Un vot de încredere acordat pentru Cristi Misăilă, care confirmă că strategia electorală de a evita confruntările și a prezenta realizările din cei patru ani a fost apreciată de focșăneni.

Rezultate mai bune decât acum patru ani a obținut PSD și la Consiliul Local Focșani. Astfel, PSD a obținut 44,16%, PNL – 22,7%, Alianța Dreapta Unită – 13,03% iar AUR – 10,66%. Aceasta înseamnă că PSD va avea cel mai mare număr de consilieri – 10, PNL – 5, ADU – 3 și AUR – 3, din care unul la redistribuire.

Practic, liberalii au pierdut jumătate din numărul de consilieri locali de acum patru ani, fiind sancționați de focșăneni pentru opoziția permanentă din Consiliul Local și scandalurile neîncetate cu primarul Misăilă. Într-un mesaj transmis după alegeri, primarul Cristi Misăilă a arătat că este un rezultat istoric pentru echipa social-democrată din Focșani: 

Vă mulțumesc că ați ales calea europeană pe care am așezat Municipiul Focșani în acești ani! Mulțumesc că ați ales ca orașul nostru să fie un oraș care să se dezvolte în armonie cu mediul! Mulțumesc că ați votat pentru continuitatea proiectului „Focșani, acasă”!

Pentru mine, dumneavoastră sunteți majoritatea și am încredere că în această echipă vom continua să facem lucruri bune! Alegerile locale s-au încheiat duminică, 9 iunie 2024, la ora 22.00! De astăzi (luni, 10 – iunie n.r.), eu și echipa PSD Focșani suntem la muncă pentru că dumneavoastră, cetățenii acestui oraș, aveți nevoie de un oraș curat și liniștit, și să vă știți copiii în siguranță și fericiți!

Votul acordat reprezintă o responsabilitate enormă. Vă asigur că nu voi înceta să fac din Focșani casa fiecăruia dintre noi. Așa să îmi ajute Dumnezeu!”, a transmis primarul Misăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?