Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

“Dăruiește-i copilărie, citește-i scrisoarea!” – Luca își dorește să adoarmă cu burtica plină – Scrisoarea nr. 7

Pentru fiecare copil soarta este scrisă altfel, pentru fiecare copil viața decide să-i coloreze copilăria în culori vesele sau în gri. Pentru Luca, viața a decis să fie gri, să fie fără copilărie și fără tată. Mama lui, însă, a decis că printre nuanțe de gri ea îl va crește și nu va renunța să îi fie și mamă și tată. Că indiferent de cum va fi mai departe, ea nu avea să renunțe la ghemotocul ce creștea în pântecul ei și nu a renunțat.

Luca s-a născut, a crescut, iar acum este o minune de copil de 7 ani. La tată are o linie în certificat, însă asta nu îl face mai puțin special, mai puțin copil. Mama lui Luca s-a căsătorit și a adus pe lume alți doi copii, alte suflete care să-i fie alături lui Luca, peste ani când ea nu va mai fi. Tatăl lui Alexandru și al Roxanei, cei doi frățiori ai lui Luca, face tot posibilul să aibă grijă de toți 3. Merge cu ziua la muncă, aleargă și le pune o pâine pe masă, dar chiar și așa, uneori cheltuielile îi răpun. Nu este ușor să crești un copil, dar 3, însă ei nu s-au gândit nici o clipă cum le-ar fi viața fără ei.

Dragă Moșule, Luca nu știe să scrie foarte bine, însă cu ajutorul mamei lui a reușit să-ți facă o scrisoare. Iată cuvintele așternute de el:

“Dragă Moșule,

Mă numesc Luca, am 7 ani și sunt la școală, clasa pregătitoare, și mi-aș dori să am alimente și de îmbrăcat și mi-aș dori și o mașinuță cu telecomandă. Vă mulțumesc frumos și îți doresc un Crăciun fericit!“

Dragă Moșule, dragi spiriduși, eu nu am mai văzut copii care să-și dorească alimente, însă, când ești sărac, îți este greu să-ți mai lași chiar și copilul să viseze.

Luca își dorește ca orice copil de 7 ani, jucării, dulciuri, dar înainte de toate, își dorește să adoarmă cu burtica plină, își dorește să nu mai meargă cu teniși la școală în plină lună a lui decembrie, își dorește multe… iar mai mult ca orice, își dorește o copilărie.…

Intră pe pagina de Facebook a Asociației Hope and Love for Life – http://www.facebook.com/hopeandloveforlife/, trimite-ne un mesaj și îți vom da toate detaliile de care ai nevoie pentru a-l ajuta.

Monitorul de Vrancea și Asociația Hope and Love for Life reiau campania “Dăruiește-i copilărie, citește-i scrisoarea!”, inițiată anul trecut, pentru a aduce bucurie și speranță copiilor aflați în nevoie. Fii tu Moș Crăciun pentru un copil nevoiaș!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?