Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Contabil și secretar la Obște, judecat pentru delapidare

Fostul contabil și secretar al Obștii Păulești, Ionel B., în vârstă de 67 de ani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare. Procurorii arată în rechizitoriu că acesta a fost contabil până în iulie 2017, anterior fiind și secretar al obștii. Conform rechizitoriului, începând din anul 2002 și până în vara lui 2017, acesta și-a însușit din fondurile Obștii Păulești o sumă considerabilă de bani, respectiv peste 37 mii lei.

La audieri, inculpatul a spus că nu el a fost cel care a luat banii, ci aceștia au fost cheltuiți în interesul obștii, dar nu au fost depuse documentele necesare în acest sens.

Bărbatul a mai fost trimis în judecată și în anul 2016 pentru abuz în serviciu și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Tot procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au dispus trimiterea lui în judecată , după ce s-a stabilit că în calitatea sa de secretar și-a exercitat atribuțiile în mod defectuos, în sensul că ar fi întocmit în fals cereri de atribuire a cotelor de masă lemnoasă cuvenite membrilor obșteni, însușindu-și în interes personal cantități de material lemnos. Ulterior le-ar fi vândut și a făcut astfel rost de bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?