Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO: Cadrele didactice din Bordești s-au alăturat campaniei ,,Let’s Do It, România!”

Cadrele didactice din comuna Bordești au răspuns afirmativ apelului lansat de organizația „Let’s do it, România!”, astfel că ziua de sâmbătă a fost dedicată voluntariatului. În frunte cu directorul școlii, Daniela Burducea și cu profesorul Aurel Șelaru, inspector școlar general adjunct al ISJ Vrancea, toate cadrele didactice precum și câțiva elevi s-au implicat în colectarea deșeurilor din zona școlii, a primăriei, a sediului poștal, a bisericii, a cimitirului ostașilor români și germani din Primul Război Mondial și a străzilor intens circulate. Echipați în haine comode și cu mănuși în mâini, cu mic, cu mare, au reușit să strângă mai mulți saci plini cu hârtie, peturi, mucuri de țigară și sticle.

Cele câteva ore petrecute împreună, au fost pentru copii momente de distracție dar și de conștientizare a faptului că pentru fiecare gunoi aruncat la întâmplare, natura suferă, frumusețea locului dispare și până la urmă de suferit au locuitorii. Chiar dacă sunt în plin sezon de recoltare a strugurilor, la Bordești, cadrele didactice s-au reunit pentru a le arăta sătenilor că este mai ușor să ții din scurt curățenia și să pui materialele din hârtie, plastic și metal în saci și să-i predai autoutilitarei ce preia gunoiul decât să pierzi timp adunând gunoaiele duse de vânt prin toate locurile.

Viceprimarul Adrian Gavrilă a fost de asemeni alături de voluntari, așa cum a făcut-o și Mariana Dascălu, inspector de istorie din cadrul ISJ Vrancea. Pe la Bordești, a trecut și prefectul județului Vrancea, Ticu Costandache care le-a mulțumit voluntarilor pentru implicare și a promis că la următoarea acțiune, se va echipa corespunzător și va munci cot la cot cu ei. Când profesorii și elevii au ajuns în dreptul bisericii Nașterea Maicii Domnului, copiii au fost întâmpinați de profesoara pensionară de limba română, Marcela Bercaru, care le-a dat de pomană câte un pachețel. Sacii încărcați cu deșeuri au fost depuși într-un spațiu amenajat lângă primărie, urmând ca aceștia să fie preluați de mașina care ridică gunoiul, de la nivelul comunei.

„Le mulțumesc colegilor pentru implicare precum și elevilor pentru răbdarea de care au dat dovadă. Împreună, putem cultiva în rândul elevilor simțul civic, responsabilitatea față de locul în care trăiesc, dar cel mai import un mediu curat și prietenos pentru întreaga localitate. Chiar dacă nu a fost o zi de activitatea școlară, noi, cadrele didactice împreună cu elevii ne-am adunat să dăm o mână de ajutor mediului înconjurător și să strângem deșeurile care poluează și pe care tot noi oamenii le aruncăm la voia întâmplării“, a declarat directorul unității de învățământ, Daniela Burducea.

Inspectorul școlar general adjunct Aurel Șelaru consideră că prin această acțiune elevii vor deveni mai responsabili, declarând că a fost o zi deconectantă față de activitățile zilnice pe care le desfășurăm la nivelul inspectoratului școlar și m-am bucurat că alături de colegii mei, cadrele didactice și elevii de la Bordești, am dat o mână de ajutor acțiunii ,,Let’s Do It, România!” . Elevii s-au arătat încântați și au promis că vor fi mai responsabili și nu vor mai arunca gunoaiele la voia întâmplării. Au văzut cât de greu este să faci o selecție a deșeurilor precum și să le aduni din locuri greu accesibile. Le mulțumesc tuturor voluntarilor și sunt convins că vom fi împreună și la alte activități extrașcolare “.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?