Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Cât primesc primăriile vrâncene la rectificarea bugetară

Administrațiile locale din Vrancea vor primi peste 8,1 milioane lei la rectificarea bugetară pregătită de Guvern pentru acest an. Proiectul Ordonanței de Urgență arată că vor fi reduceri la ministerele care nu au utilizat banii alocați la începutul anului și se va asigura continuarea proiectelor de investiții aflate în derulare. Conform proiectului rectificării bugetare, Vrancea va primi 8,107 milioane lei reprezentând sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Cei mai mulți bani vor fi alocați astfel: 2,2 milioane lei pentru Focșani, 2,1 milioane lei pentru Panciu, 1,2 milioane lei pentru Odobești, 670 mii lei pentru Adjud, 599 mii lei pentru Consiliul Județean și 136 mii lei pentru Mărășești. Mai sunt alocate 3,09 milioane lei, reprezentând sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județelor, respectiv sume alocate pentru „Programul pentru școli al României”.

Potrivit Ministerului Finanțelor Publice, la instituţiile la care au fost diminuate creditele bugetare nu au fost diminuate corespunzător şi creditele de angajament, „astfel încât să nu fie afectat procesul de contractare a proiectelor finanţate din fonduri europene, precum şi a lucrărilor de investiţii, diminuarea referindu-se doar la creditele bugetare (cash)”. În ceea ce privește autoritățile locale, va avea loc o rectificarea pozitivă, bugetele locare urmând să crească cu 4,4 miliarde lei dintre care 2,9 miliarde de lei pentru echilibrare, din această sumă fiind prevăzute în sumă globală 1,5 miliarde lei, urmând ca diferenţa să se aloce ulterior prin hotărâre de Guvern, şi 1,5 miliarde de lei pentru PNDL.

Plafonul de împrumuturi/trageri pentru unităţile administrativ teritoriale s-a majorat cu 400 milioane de lei. De asemenea, la rectificare se asigură suma de 135 milioane de lei pentru finalizarea procesului de restituire a taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, a taxei pe poluare pentru autovehicule, a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi a timbrului de mediu pentru autovehicule, reprezentând dobânzile rămase la suma restituită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?