Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Zeci de oi, miei și capre, omorâte de urs noaptea trecută la Fitionești

Un urs de mari dimensiuni a intrat, în noaptea de luni spre marți, în ferma deținută de Răzvan Dumitru din Fitionești și a omorât 60 de oi, miei și capre. Oile sunt din rasa țurcană de Hațeg, iar caprele sunt rasa alpină franceză.

Proprietarul susține că paguba este de peste 20 de mii de euro și solicită sprijinul autorităților pentru alungarea urșilor din zonă. „În noaptea de luni spre marți ne-am trezit la stână cu un urs de mari dimensiuni, care a intrat în țarcul animalelor și ne-a omorât 60 de oi, miei și capre. Toate aceste animale sunt de rasă, cumpărate din Hațeg și din Italia. În doar câteva minute, ne-a omorât 53 de oi și miei rasa țurcană de Hațeg și 7 capre rasa alpină franceză. De asemenea, mai am trei capre grav rănite. Nu am putut interveni pentru că era întuneric, iar ursul era foarte mare și ne-a fost frică, atât mie cât și ciobanilor pe care îi am și care vor să plece de la stână. Din 350 de animale, un singur urs mi-a omorât 60 într-o singură noapte. Am cerut sprijin domnului primar din Fitionești, am anunțat la Mediu și sper să găsească soluții de îndepărtare a urșilor din zonă. Dacă nu, atunci cu siguranță urșii îmi vor omorî toate animalele și îmi vor distruge afacerea“, ne-a spus proprietarul animalelor, Răzvan Dumitru.

Primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu, a declarat că va trimite o adresă Ministerului Apelor și Pădurilor, Ministerului Mediului, dar și Instituției Prefectului, prin care va cere găsirea unor soluții pentru diminuarea numărului de urși din zonă, care, susține edilul, este foarte mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?