Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Vrancea Eroică: Muzică populară în memoria eroilor care au luptat ca noi să avem o țară

Soare cu dinți și miros de voie bună. Deja ne-am obișnuit cu vremea din ultimele zile care pare să ne poarte, în numai câteva ore, prin mai multe anotimpuri. Luni, în a treia zi de comemorare a eroilor care s-au jertfit pentru patrie în timpul Primului Război Mondial, a fost „Seara muzicii populare”. Începând de la ora 18:00, Orchestra Națională „Lăutarii” din Chișinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros, Maria Murgoci, Alexandru Pugna, Alexandra Chira, Ovidiu Homorodean, Iulia Mihai, Cristian Fodor, Andreea Haisan, Sebastian Stan, Ion Ghițulescu, Veta Biriș, Floarea Calotă, Sava Negrean Brudașcu, Tudor Furdui Iancu, Nicolae Furdui Iancu și Grupul Instrumental „Crai nou” au venit în Piața Unirii din Foşcani pentru a-i scoate la dans pe vrânceni.

„Nu ne-am luat umbrela pentru că stăm aproape, nu ne sperie câteva picături de ploaie”, spune o doamnă care a ieșit cu soțul la o porție de gogoși americane.

„Vremea nu ne prea ajută, dar muzica populară este parte din sufletul meu. Maestrul Nicolae Botgros îmi este tare simpatic, Furdui Iancu are o voce… mi se ridică părul de pe mâini”, mărturisește o bunică. „Ce poate fi mai frumos decât un spectacol de muzică populară în memoria eroilor care au luptat ca noi să avem o țară?!”, spune un bărbat care nu-și mai poate stăpâni lacrimile de emoție.

Melodia „Transilvanie frumoasă” i-a ridicat în picioare pe oameni și le-a adus aminte de tricolorul pe care îl poartă în suflet orice patriot.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?