Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO și FOTO! Aplauze pentru Enrico Macias, Gheorghe Zamfir, Paula Seling, Laura Bretan în Piața Unirii din Focșani

„Vrancea Eroică”, în a doua seară a evenimentului organizat de Consiliul Județean, a umplut Piața Unirii din Focșani. Începând cu ora 20:30, nume precum Enrico Macias, Gheorghe Zamfir, Paula Seling, Laura Bretan, Orchestra Metropolitană București condusă de renumitul dirijor Daniel Jinga, corul Accoustic și „The Sky”, trupă de dans și actorie, au dus pe cele mai înalte culmi inimile, ochii și urechile vrâncenilor. „Suntem de acord pentru cultură, merită orice ban! Uitați-vă, am pielea de găină de când a început să cânte minunea asta de Laura Bretan”, spune o mămică, pe care cele două fetițe gemene au scos-o la plimbarea de seară, iar „îngerul” Laura Bretan a făcut-o să îndure temperaturile de toamnă.

„Tatăl meu a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, avea nouă copii când a plecat pe front! Dumnezeu l-a ajutat să se întoarcă sănătos acasă, fără niciun deget rănit. I s-a mai născut un copil după aceea. Am fost învățată să-mi respect țara, istoria și eroii”, mărturisește, cu lacrimi în ochi, o doamnă peste care anii au trecut ca fulgii de zăpadă, iar pălăria din paie poartă „mândră” tricolorul.

„Am venit pentru toboșar, este soțul meu… Am învățat despre eroi la școală. Personal, simt o emoție aparte”, spune o mămică tânără, care își privea soțul ce se pregătea pe scenă.

Oamenii au profitat de faptul că ploaia ne-a îngăduit să ne comemorăm eroii și au ieșit, chiar dacă îmbrăcați bine, cu geci sau pulovere, ca să asculte cum îngerii coboară în Piața Unirii din Foşcani.

Au căzut picături de ploaie ca în poveștile cu zâne bune, dar oamenilor le-au sclipit ochii de încântare. Umbre, lumini de la telefoanele mobile și zâmbete de copii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?