Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

VIDEO! Marian Oprișan: PSD Vrancea o susţine pe Viorica Dăncilă la funcţia de președinte al PSD

Preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat vineri că organizaţia pe care o conduce o va susţine pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte al partidului la congresul de sâmbătă. ”Noi şi organizaţia Vrancea o susţinem pe Viorica Dăncilă la funcţia de preşedinte al PSD”, a declarat Marian Oprişan înainte de a intra la şedinţa Comitetului Executiv al partidului.

Întrebat cum vede procedura de alegere a preşedintelui executiv şi a secretarului general al partidului, liderul PSD Vrancea a precizat că susţine varianta alegerii celor două funcţii de către Comitetul Executiv. ”PSD a funcţionat mult mai bine atunci când secretarul general şi preşedintele executiv au fost desemnaţi de către Comitetul Executiv la propunerea preşedintelui partidului. După părerea mea, şi funcţia de secretar general, şi funcţia de preşedinte executiv trebuie să fie nişte funcţii cu nişte oameni implicaţi, care să stea permanent la partid, care să ţină legătură cu organizaţiile”, a adăugat Marian Oprişan.

În opinia sa, Congresul partidului este suveran şi va decide modalitatea de alegere a celor două funcţii.

„Cineva trebuie să facă o propunere Congresului şi sunt mai multe organizaţii care au propus aceste lucruri, inclusiv eu. Dacă Congresul va decide altceva decât avem acum în statut – şi vă asigur că Congresul va decide cel puţin revenirea la forma iniţială, adică la cea când preşedintele partidului era ales de Congres – atunci Congresul este suveran şi va decide”, a mai declarat preşedintele PSD Vrancea.

Marian Oprişan a spus totodată că nu este interesat de funcţia de preşedinte executiv sau secretar general: ”Categoric nu! (…) Eu sunt vicepreşedinte al PSD, am făcut multe lucruri bune pentru oameni, mai ales pentru oamenii din Vrancea. Despre o eventuală funcţie mai vorbim în viitor”.

Întrebat dacă vizează o funcţie de ministru după o eventuală remaniere guvernamentală, Marian Oprişan a afirmat: ”Deocamdată, eu vizez pacea, solidaritatea, prietenia, stabilitatea politică a ţării. Cred că în acest moment este foarte important ca PSD să termine cu această stare de provizorat, pentru că ne aflăm într-o situaţie extraordinară şi trebuie răspuns cu măsuri extraordinare, după care să ne vedem de programul de guvernare şi ce le-am promis cetăţenilor României”.

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte vineri pentru a valida candidaturile depuse pentru conducerea partidului, dar şi pentru a stabili agenda Congresului extraordinar, care urmează să aibă loc sâmbătă. CExN va analiza şi valida candidaturile celor care s-au înscris în cursa pentru funcţiile de preşedinte, preşedinte executiv şi secretar general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?