Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Experţii MFE au reuşit să introducă nişte cheltuieli care iniţial nu erau eligibile pe gestionarea deşeurilor sau pe termoficare

Experţii de la Ministerul Fondurilor Europene au negociat cu Comisia Europeană introducerea pe cheltuieli eligibile în perioada de programare 2021 – 2027 o serie de cheltuieli legate de gestionarea deşeurilor, termoficare sau dotarea aeroporturilor, a declarat ministrul PSD al Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, la o întâlnire cu jurnalişti români ce a avut loc la Bruxelles. „Am primit foarte multe aprecieri în aceste câteva zile de când sunt eu ministru pentru cât de mult au reuşit să progreseze colegii mei (…) în aceste şase luni de mandat, care de fapt nici nu au fost şase, pentru că practic ei au lucrat cu nişte constrângeri de timp din cauza alegerilor pentru Parlamentul European. Ei au lucrat pe regulamentele care vor ghida viitoarele fonduri, care-s foarte importante. Poate pare aşa…munca asta de legiferare la nivel european, dar nu e puţin lucru. Adică un lucru pe care l-au propus în aceste 6 luni – nu ştiu cât de bine o să pot eu să-l explic – este ca o ţară să poată într-un an de zile să ceară de la Comisie banii mai des, în loc de patru tranşe în şase tranşe, adică mai des, să aibă un cash-flow mai fluent. Ăsta este un mare avantaj, pentru că dacă eu pot o dată pe trimestru să cer bani e un lucru, dar dacă pot o dată la două luni am alt cash-flow şi m-ajută. Şi ei au reuşit acest lucru”, a menţionat ministrul.

Potrivit sursei citate, un alt exemplu ar fi introducerea pe cheltuieli eligibile o serie de cheltuieli legate de termoficare, gestionarea deşeurilor şi dotarea aeroporturilor.

Întregul articol pe https://bit.ly/31MIfJE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?