Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

TOTUL despre Zodia Racului

Zodia Rac, cu începere din 22 iunie, este o zodie feminină de apă, predominant emoţională, guvernată de Lună, planeta care sporeşte romantismul, diplomaţia, puterea de adaptare, sensibilitatea, memoria, imaginaţia, aptitudinile artistice, dar şi instabilitatea, inconstanţa, capriciile. Ocupă locul patru pe cercul zodiacal clasic european (care cuprinde 12 zodii) şi se încheie pe 22 iulie.

Racul este un semn zodiacal, conservator, de tradiţie, de trecut, tendinţa celor nativi este de a căuta necontenit spre trecut.

Caracterul celor născuţi în zodia Racului este unul dintre cele mai contrariante, în comparaţie cu celelalte semne zodiacale. Racul poate oscila de la timiditate şi atitudine închisă, la o atitudine extrem de prietenoasă şi îndrăzneaţă. Are instincte materne şi paterne foarte dezvoltate, iar casa lui poate fi comparată cu un cuib în care să se retragă şi să se simtă aparat.

Principala sa calitate este nevoia de a ocroti mereu pe cineva, este grijuliu şi totdeauna gata să dea o mână de ajutor. El îşi doreşte o viaţă de familie armonioasă, potrivit www.eastrolog.ro. Detestă singurătatea, căutând să se ataşeze de cineva sau de munca sa. Are o mare încăpăţânare şi perseverenţă în urmărirea scopurilor. Ştie să aştepte momentul favorabil şi să-l folosească. Nu suportă criticile, presiunile sentimentale şi opiniile contrare.

Întotdeauna rezervaţi şi amatori de intimitate, Racii stau foarte bine ascunşi sub carapace. Sunt greu de suportat pentru că nu-şi exteriorizează întotdeauna sentimentele. Că să te poţi apropia de un Rac trebuie să fii un fin observator ca să-i poţi detecta şi defini starea de spirit de la un anumit moment dat.

 

Piatra mistică – perla

Ziua norocoasă – luni

Numerele norocoase – 3,8

Culori norocoase – albastru, argintiu

Simţul cel mai dezvoltat – gustul

 

Alimentele benefice racilor sunt: varza albă şi roşie, napii, peştele, lactatele, iar tarhonul face minuni ajutând la refacerea stocului de săruri minerale.

Bărbatul Rac se maturizează târziu şi rămâne marcat de imaginea mamei sale. Iubeşte o viaţă de familie protectoare şi stabilă. Trădarea îl răneşte cumplit şi chiar dacă, în mod raţional iartă, emoţional nu va uita niciodată. Este un tată foarte bun şi se va mândri mereu cu copiii săi, cărora le este educator şi prieten.

Femeia Rac este poate cea mai feminină nativă din tot Zodiacul, în sensul clasic al cuvântului. Este maternă, pasională şi blândă. Este plină de şarm şi sensibilă la orice compliment. Preferă să fie apreciată, tratată cu blândeţe şi acceptată totdeauna, potrivit www.venus.org.ro. Rareori ia iniţiativa în mod deschis, aşa că trebuie ca ceilalţi să facă prima mişcare. O dorinţă majoră a femeii Rac este să fie iubită. O calitate majoră a ei este loialitatea. Devotamentul ei pentru copii (adesea exagerat) include şi nevoia de a le oferi ceea ce ea apreciază atât de mult – stabilitatea. Şi e mult prea înţeleaptă pentru a nu înţelege că banii sunt un ingredient absolut necesar pentru asigurarea acesteia.

Copilul Rac, drăguţ şi sensibil, va crea o legătură foarte puternică cu mama sa. Copiii născuţi sub semnul Racului au nevoie de multă afecţiune şi de încurajări permanente pentru a se simţi confortabil. Se simt cel mai bine acasă, înconjuraţi de familie şi de animale de companie, precum şi în locurile familiare, cu sunete şi mirosuri care le sunt cunoscute, după cum menţionează www.copilul.ro. Din cauza comportamentului lor rezervat, nu se vor impune ca lideri, dar vor fi căutaţi pentru ideile şi sfaturile lor preţioase. Le place să meargă la şcoală, sunt perseverenţi şi prietenoşi.

 

Compatibilitate cu alte zodii:

Excelentă (100%) – Rac, Scorpion, Peşti

Bună (80%) – Fecioară, Taur

Delicată, riscantă (60%) – Berbec, Balanţă

Nerecomandabil (10%) – Leu, Gemeni

 

Personalităţi de pe tot mapamondul născute în zodia Rac: Jean Cocteau, Gina Lollobrigida, George Sand (Amandine-Aurore-Lucile Dupin), Claude Berri (Claude Langmann), Sydney Pollack, Jean René Lacoste, George Cukor, Shelley Duvall, Giorgio Armani Lord Laurence Olivier, Pablo Neruda, Karel Gott.

Personalităţi de la noi născute în zodia Rac: Alexandru Giugaru, Ion Ionescu de la Brad, Tania Filip, Paul Gherasim, Şerban Papacostea, Temistocle Popa, Gheorghe Visu, Mihai Tatulici, Dorin Anastasiu, Angela Marinescu, Anastasia Lazariuc, Margareta Pâslaru, Angela Similea, Mirabela Dauer, Maria Dragomiroiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?