Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

TREI CUTII CU BIJUTERII DIN AUR, furate din casa unor localnici din Dumitrești

Doi bărbați au furat, din casa unor localnici din comuna Dumitrești, aur în valoare de aproximativ 70.000 lei. Potrivit informațiilor primite de la păgubiți, cei doi hoți au intrat în casă în jurul orei 07:30, după ce proprietarii casei au plecat la serviciu, iar copilul la școală. Hoții au fost surprinși de mama proprietarului, în vârstă de aproximativ 63 de ani, care locuiește în aceeași curte. Când a intrat în casă, a văzut doi bărbați cu glugă pe cap, care cotrobăiau în living. Unul din ei era tinerel și slăbuț, iar celălalt puțin mai gras, blonduț și cam de 40 de ani, povestește femeia. Speriată, ea i-a întrebat totuși e caută acolo, iar aceștia s-au îndreptat spre ușa de la ieșire, fără să fugă sau să vorbească. Abia când au ieșit din casă au luat-o la fugă. Imediat, femeia și-a anunțat fiul și nora, care au venit într-un suflet acasă însoțiți de angajații de la depozitul pe care îl au în proprietate. Aceștia au anunțat autoritățile, iar un echipaj de poliție a venit la fața locului pentru cercetări. A fost adus și un câine polițist.

Hoții au fost văzuți de câțiva oameni din sat care erau la cosit, dar și de vecini, aceștia neștiind însă cine erau și ce au făcut, astfel încât să anunțe poliția. Din spusele păgubitei, se pare că cei doi nu știau bine zona, pentru că au fost surprinși încercând să găsească o ieșire din câteva zone înfundate. În casă, aceștia au căutat în șifonier, în toate sertarele, sub saltele și au deschis toate cutiile. Au găsit două cutii cu bijuterii de argint pe care nu le-au luat, au omis și ceasul valoros care se afla pe masă, dar în schimb au luat tot aurul ce se afla în trei cutii. După cum spune păgubita, probabil că ar fi urmat să intre și în camerele de la etaj dacă nu erau prinși în fapt. În urma descrierilor făcute, miercuri seară, mama proprietarului a fost chemată la sediul poliției pentru a recunoaște doi suspecți, dar nu erau cei care au furat aurul din casa lor.

Cercetările sunt în plină desfășurare, iar păgubiții speră ca hoții să fie prinși și să poată recupera bijuteriile valoroase. „Miercuri dimineață, a plecat soțul meu la depozit pe la 06:45, apoi am plecat eu cu băiatul să-l duc la școală pe la 7:15 și după să ajung și eu la depozit. După ce am plecat noi, bănuiesc că ei au intrat în casă, undeva prin spate, nu prin față, pentru că în față aveam câinii și nu aveau cum să intre. În spate nu aveau câinii acces. Lângă casa noastră, în spate, este o casă părăsită. E drept că am omis și am lăsat ușa deschisă dar oricum nu cred că era un obstacol pentru ei o ușă încuiată. Din întâmplare soacra mea nu a mai avut cafea și a intrat la noi jos în bucătărie. Ea stă în aceeași curte cu noi, dar în altă casă. Când a coborât, a văzut doi bărbați cu glugă pe cap în living. Unul din ei este tinerel și slăbuț, iar celălalt un pic mai grăsuț, cam pe la 40 de ani și blonduț. S-a speriat când i-a văzut, i-a întrebat ce caută acolo și apoi au ieșit din casă fără să fugă prin bucătărie, pe unde au intrat. Au ieșit în curte și abia apoi au luat-o la fugă. Ne-a anunțat soacra imediat și noi am plecat de la depozit cu vreo 10 băieți, am alergat după ei, ne-am împărțit să-i căutăm. Au venit cei de la poliție cu un câine care se pare că ne-a derutat, dându-ne traseul greșit și nu ne-am dus pe unde au luat-o ei, ci în sensul opus.

Se pare că sunt niște persoane care nu au știut traseul, nu știau exact locurile, pentru că ei s-au înfundat în niște garduri la vecini. Cred că s-au speriat și nu se așteptau ca să dea cineva de ei în casă și au încurcat traseul pentru că au fost văzuți fugind de câțiva oameni care erau la coasă. Nu păreau să cunoască zona, deși totuși cineva neinformat nu a putut veni la casa noastră și să știe exact pe unde să intre, ce să urmărească și să știe exact ora când plecăm. Dacă noi am plecat pe la 07:20, soacra mea ne-a sunat la 08:30 să ne spună ce s-a întâmplat, deci ei au avut aproape o oră timp pentru a răscoli tot prin casă. Credem că s-au ascuns pe undeva prin tufișuri, printre pomi pe undeva și poate aseară ( miercuri n.r. ) au venit să-i ia cineva. Ne-au furat aur, cam de 70.000 lei. L-am avut în 3 cutii și le-au găsit pe toate.

Am avut două cutii de argint pline dar de ele nu s-au atins. Mai aveam un ceas scump pe masă și nu l-au luat. Au cotrobăit peste tot. Au ridicat saltele în sus, au deschis șifonierele, tot ce a însemnat cutie au deschis-o. Au intrat doar la parter și probabil că plănuiau să urce și la etaj dar nu au mai apucat că a venit soacra mea. Regretăm că nu am instalat camere de supraveghere. Posibilitate aveam, dar nu ni s-a întâmplat niciodată și n-am crezut că ni se poate întâmpla așa ceva. Aveam câinii în curte, care sunt de talie foarte mare, dar în spate nu aveau acces. Socrul meu prășea în grădină în fața casei și se pare că ei n-au fost deranjați de chestia asta. Există posibilitatea să fi pândit pe timpul nopții din tufișurile de la casa părăsită de lângă casa noastră și imediat cum am plecat să fi intrat în casă de au avut timp să găsească acele cutii și să cotrobăiască peste tot. Am fost aseară ( miercuri n.r. ) la sediul poliției cu soacra să recunoaștem doi băieți suspecți, dar nu erau ei ci doar unul din ei avea trăsături asemănătoare. Cred că noi i-am fi prins dacă nu ne duce în eroare traseul câinelui. Au mai fost văzuți de o vecină din sat de la noi când fugeau, apoi s-au blocat în niște garduri și au fost văzuți și de alți vecini. Mai erau câțiva oameni la brazde care i-au văzut alergând pe câmpuri, dar noi am aflat târziu toate astea, că altfel ne duceam după ei în timp util. Eu cred că azi-noapte ( miercuri spre joi n.r. ) au ieșit din ascunziș. Sperăm să fie găsiți și să recuperăm aurul“ a declarat păgubita pentru Monitorul de Vrancea.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru furt calificat șsi se fac verificări în vederea identificării autorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?