Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

A murit învățătorul Benone Hristea, tatăl ambasadorului Traian Laurențiu Hristea

Învățătorul pensionar Benone Hristea, de la Odobești, s-a stins din viață la 86 de ani, în dimineața zilei de joi, 4 aprilie. A fost tatăl ambasadorului Traian Laurențiu Hristea, șeful delegației Uniunii Europene în Mongolia, diplomat de carieră care reprezintă cu onoare și cinste România peste hotare.

Domnul învățător, un dascăl de mare valoare, care a iubit școala și copiii, a venit la Odobești în urmă cu mulți ani împreună cu soția sa Georgeta, educatoare de profesie. Împreună au cizelat și educat zeci și zeci de generații de elevi din orașul viilor domnești. Au doi copii: diplomatul Traian Laurențiu Hristea și pe Marilena, cadru militar în Cluj. La începuturi, familia Hristea a locuit în Grădinița Nr 1 Odobești, locul unde au copilărit cei doi copii, iar ulterior și-au făcut propria locuință. Veronica Batog, directoarea actuală a Grădiniței nr. 1 Odobești, povestește astăzi cu mult drag despre cei doi soți: domnul Benone și doamna Georgeta. „Domnul Benone a fost un dascăl de seamă aici la noi la Odobești. Dumnealor au venit cu serviciul în orașul nostru, domnul învățător la școală, doamna educatoare la grădiniță. Au locuit o bucată de vreme în incinta grădiniței, iar copiii dumnealor aici au copilărit. Am serbat o serie de evenimente frumoase, ziua învățătorului, revelioane, ne știm foarte bine. Eu când am venit la Odobești am preluat directoratul de la doamna Georgeta care a condus grădinița 20 de ani. Erau o familie deosebită, cu un respect rar întâlnit, persoane foarte apropiate, de o seriozitate exemplară. Domnul Benone era un om dedicat, un profesionist desăvârșit. Regret foarte mult că ne părăsesc oameni care au făcut cinste profesiei de dascăl. Noi când aveam nevoie de ceva date sau informații am apelat la dânșii.

Domnul învățător era ca un argint viu dacă pot să spun așa, o persoană extrem de energică și de vioaie. Tot timpul era cu zâmbetul pe față. Până ca starea dumnealui de sănătate să se deterioreze, venea la noi la evenimente, unde erau mereu invitați. De fiecare dată când aveam de sărbătorit un eveniment din viața școlii, domnul Hristea punea muzică și dansam cu dumnealui cele mai frumoase tangouri, era un dansator desăvârșit.

Transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate, iar Dumnezeu să-l odihnească în pace! Suntem siguri că de acolo din ceruri va veghea mereu la noi și ne va da cele mai bune sfaturi. Rămâneți cu bine domnule învățător”, a spus Veronica Batog, directoarea Grădiniței nr. 1 Odobești.

Te iubim, tată, fără tine nu va fi la fel!”, a postat vineri ambasadorul Traian Hristea, pe pagina sa de Facebook.

Înmormântarea învățătorului Benone Hristea va avea loc duminică începând cu ora 12.00 în cimitirul de la Biserica Sfânta Cruce din Odobești, acolo unde este depus și sicriul cu trupul neînsuflețit al dascălului.

Cotidianul „Monitorul de Vrancea” transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?