Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO: Mărțișoare făcute de elevi ai Școlii Ion Basgan pentru o cauză nobilă

Activitatea (desfășurată de elevii clasei a III-a B) se intitulează „Mâini  dibace” și face parte din cadrul proiectului de parteneriat educațional pe care îl desfășurăm în colaborare cu Centrul de primire în regim de urgență Focșani și Parohia Dumbrăvița din Suraia, pe parcursul anului școlar 2018-2019.

În zilele de 25 și 26 februarie, elevii clasei a III-a B din Școala Gimanazială Ion Basgan au organizat un târg de mărțișoare pe care le-au făcut ei înșiși în cadrul orelor de arte vizuale și abilități practice, târg ce a avut ca scop strângerea fondurilor necesare pentru a face un act de caritate față de anumite familii nevoiașe. De asemenea, părinții au participat activ la această acțiune venind la școală în cadrul atelierului organizat special pentru confecționarea de mărțișoare.

O parte din aceste „mici creații” ale copiilor au fost trimise și la expoziția cu vânzare de la Muzeul Unirii, iar o altă parte, la inițiativa preotului Paraschiv Theodor-Christian, au fost trimise și la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Suraia, unde au fost cumpărate de enoriași.

Menționez că banii obținuți astfel vor fi folosiți pentru a cumpăra diverse bunuri pe care le vom dona unor copii care provin din familii care au nevoie de suport material. În acest fel, încercăm să cultivăm în sufletele elevilor noștri dorința de a ajuta fără a primi în schimb decât bucuria de a face pe cineva fericit.

 

Profesor pentru învățământul primar Cristea Cornelia-Claudia

Școala Gimanazială „Ion Basgan” Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?