Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GALERIE FOTO: Handbal, Liga Națională – Focșănenii își consolidează locul de play-off!

 

  • CSM Focșani 2007 – CSM Bacău 27-22 (13-9)

Formații

CSM Focșani 2007: Tevzadze, Marocico – Ragea – 3, Pătru – 1, Rotaru, Popovici, Hagiu – 2, Miroiu – 7, Bouroș, Hrimiuc – 3, Mocanu – 2, Rață – 2, Eros – 2, Gramatic, Sladic – 4, Năstăsie – 1.

CSM Bacău: Crăciunescu, Gal – 4, Drăgan – 1, Mihai Cotingiu – 5, Juverdianu, Freiwald, Tudorancea – 1, Tamaș, Sadovyi, Maksimov, Tărîță – 2, Gabriel Cotingiu, Păunică, Bologa – 1, Serghel – 5, Păunescu – 1.

 

           Campionatul Ligii Naționale oferă la începutul părții a doua a sezonului surprize de proporții, așa cum au fost victoria făgărășenilor în fața liderei, CSM București ori meciul câștigat în etapa trecută de HC Buzău 2012 în meciul cu mult mai bine poziționata în clasament și în tradiția handbalului din România, Politehnica Timișoara. În aceeași categorie a surprizelor pot fi incluse și rezultatele foarte strânse cu care se încheie jocuri dintre formații din partea de sus a clasamentului și cele din subsol. CSM Focșani 2007, echipă de mijlocul clasamentului, a reușit să evite întâmplări neplăcute în cele două etape jucate de la reluarea competiției. A depășit cu bine repriza mai puțin reușită de la Cluj Napoca, unde a și terminat victorioasă iar duminică, 3 februarie, în meciul disputat de la ora 18:00 în Sala Polivalentă cu CSM Bacău, și-a luat în serios de la început rolul de favorită și a început cu un scurt 4-0, după câteva parade dezarmante pentru adversari ale lui Shota Tevzadze urmate de finalizări cu siguranță ale unor rapide faze de atac.

Băcăuanii, care au venit la Focșani pentru a scoate maximum de profit bazându-se pe un joc foarte agresiv, au recuperat până la 5-4, însă meciul a curs cu gazdele având mereu avantaj. În pauză s-a intrat cu 13-9, iar în partea a doua a întâlnirii diferența de scor a fost de la trei goluri până la șapte goluri. În ultimele minute ale întâlnirii, antrenorul Sandu Iacob a exersat cu handbaliștii pe care îi pregătește jocul cu șapte jucători de câmp, fără portar, deci și băcăuanii s-au apropiat la 5 goluri: 27-22. A fost o victorie limpede, meritată din plin, a unei echipe ajunse la un bun grad de maturitate, dar din care au lipsit, accidentați, Mădălin Țuțu, Bogdan Moisă și Robert Popa. În urma victoriei de duminică, CSM Focșani 2007 a urcat pe locul 6, în dauna Politehnicii Timișoara, învinsă la Buzău și înaintea lui Dinamo București care are, însă un joc mai puțin disputat.

În etapa următoare, CSM Focșani 2007 va juca tot în Sala Polivalentă, sâmbătă, 9 februarie, de la ora17:30, cu Steaua București.      

 

Mihăiță Miroiu și Marius Ragea, în echipa etapei!

Cotidianul Prosport a alcătuit cel mai bun 7 al etapei din week-end-ul trecut. Într-o companie cu adevărat onorantă au fost incluși și doi handaliști ai Focșaniului: Mihăiță Miroiu și Marius Ragea. Ambii jucători de bază ai CSM 2007, ambii cu evoluții constant foarte bune. De altfel, cei doi – ca și alți colegi ai lor au fost desemnați în anii anteriori nttre jucătorii etapei de site-ul HandbalVolei.

Includerea lui Mihăiță Miroiu și Marius Ragea între cei mai buni jucători ai etapei este și a apreciere pentru jocul echipei în care ei au putut să se facă evidențiați de specialiștii în handbal de la Prosport! Felicitări lor, felicitări echipei!

 

Echipa etapei în varianta Prosport:

Portar: Ionuţ Iancu (HC Dobrogea Sud Constanţa)

Extremă stânga: Mihai Asoltanei (HC Buzău)

Inter stânga: George Cîntec (Potaissa Turda)

Centru: Ibrahim Diaw (HC Buzău)

Inter dreapta: Nikola Crnoglavac (HC Dobrogea Sud Constanţa)

Extremă dreapta: Mihăiţă Miroiu (CSM Focşani)

Pivot: Nemanja Grbovic (Steaua Bucureşti)

Apărător: Marius Ragea (CSM Focşani)

Cuplu de arbitri: Ionuţ Barbu – Adrian Manafu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?