Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Handbal, Liga Națională – Victorie focșăneană în primul joc oficial al sezonului!

 

  • CS Universitatea Cluj-Napoca – CSM Focșani 2007 18-24 (12-9)

 

Formații

          CSM Focșani 2007:Marocico, Cloșcă – Ragea – 2 goluri, Pătru – 2, Rotaru – 1, Popovici, Hagiu – 8, Mirou – 2, Bouroș, Țuțu, Mocanu – 1, Rață – 2, Eros, Gramatic, Sladic, Năstăsie.

          CS Universitatea Cluj-Napoca: Kereki, Epure – 1, Potnoky, Alexandru  Coman – 2, Neculai, Dedea, Balint, Draia – 2, Fodorean – 6, Iova, Hordoan, Vlad Coman, Milașan – 1, Kotai – 4, Măcicășan, Gurănescu – 1.

 

Focșănenii au debutat cu o victorie așteptată în partea a doua a campionatului Ligii Naționale de handbal masculin.

          Miercuri, 30 ianuarie, de la ora 18:00, în Sala Horia Demian, CSM 2007 a întâlnit ultima clasată, CS Universitatea Cluj-Napoca, formație care nu a reușit să obțină nici un punct în 14 etape. Nici pentru etapa a 15-a nu existau premise pentru mai mult decât până acum! Partida cu echipa focșăneană a curs, însă, timp de 40 de minute, în favoarea gazdelor care au condus scorul împotriva tuturor pronosticurilor! Clujenii au marcat primii, a egalat Pătru, a mai fost egal la 2 golul oaspeților fiind marcat de Miroiu, după care formația de pe ultimul loc a luat repede un avans de patru goluri, 8-4, pentru ca în pauză să se intre cu 12-9. După 9-9, focșănenii au intrat în zece minute de secetă, care a durat până la finalul primei părți a meciului!

Era evident pentru cei care cunosc handbalul de Ligă Națională că echipa Clujului nu poate duce până la capăt cu avans meciul cu ocupanta la zi a locului al optulea. Imediat ce a început repriza a doua, Pătru a marcat pentru 12-10 însă clujenii nu au fost impresionați și au refăcut diferența de trei goluri. A fost 14-11 apoi 15-12, după care lucrurile au intrat în normal pentru formația mai valoroasă. S-a făcut egal 15, apoi 16-16 moment după care jocul s-a debalansat în favoarea oaspeților care, după minutul 52, au sprintat marcând golurile unei victorii, până la urmă, clare. În repriza a doua, CSM Focșani a avut un edificator 15-6 și a câștigat urcând pe locul al șaptelea până la epuizarea tuturor restanțelor. Foarte importantă este distanțarea la patru puncte față de Minaur Baia Mare, învinsă pe teren propriu de Dunărea Călărași.

Meciul de la Cluj va fi atras, cu siguranță, atenția băncii tehnice a echipei în perspectiva întâlnirii de duminică, 3 februarie, de la ora 18,30, din Sala Polivalentă, cu CSM Bacău, formație care a fost întrecută greu de Steaua București, miecuri seara! De altfel, etapa a 15-a a fost marcată de un fel de resurecție a echipelor din subsol: Făgărașul a bătut clar pe CSM București, Suceava a pierdut la doar un gol meciul cu Potaissa Turda și, cu voia dumneavostră, Clujul a condus cea mai mare parte din meci pe CSM 2007! Iar istoria se poate repeta, valorile tinzând să se apropie în campionatul Ligii Naționale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?