Ediția: Marți 16 iulie 2024. Nr. 6671
Ediția: Marți 16 iulie 2024. Nr. 6671

UPDATE! Copil de 13 ani, găsit spânzurat la Spulber; frații lui vor fi incluși într-un program de consiliere psihologică

Un copil de 13 ani a fost găsit spânzurat, noaptea trecută, la Spulber. A fost solicitată de urgență intervenția specialiștilor de la Protecția Copilului. Copilul ar fi fost găsit spânzurat în curtea casei, aseară în jurul orei 7.00.

Potrivit reprezentanților IPJ Vrancea, în cauză a fost întocmit dosar penal de moarte suspectă.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE!

Potrivit primarului comunei Spulber, Vasile Rusu, copilul se afla de aproximativ 3 ani în plasament la o familie în localitate. Minorul ar fi avut rezultate bune la școală și nu ar fi avut abateri. Potrivit edilului, părea un copil liniștit și nu s-a plâns de nimic. Familia respectivă ar mai avea alți doi copii luați în plasament.

Cei doi frați ai minorului, care se aflau în plasament la aceeași familie, vor fi consiliați psihologic. „Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea anunță cu tristețe un eveniment petrecut în data de 31 ianuarie 2019, orele 19.30, respectiv decesul minorului A.V. în vârstă de 12 ani și 10 luni, care a fost găsit decedat într-o anexă a locuinței.

Evenimentul a fost anunțat de asistentul maternal, care a apelat serviciul unic de urgență 112, anunțând totodată și reprezentanții instituției noastre, care s-au deplasat de îndată la locul evenimentului. Copilul era ocrotit în familia unui asistent maternal profesionist, alături de ceilalți doi frați în vârstă de 7 și 16 ani.

Toți cei trei copii au o dezvoltare corespunzătoare vârstei, fără afecțiuni cronice, cu caracterizări pozitive, atât ale familiei în plasament, cât și ale specialiștilor DGASPC Vrancea, precum și de la școală, medic de familie, comunitate.

La nivelul DGASPC Vrancea s-a demarat deîndată o anchetă administrativă prin convocarea tuturor factorilor implicați la sediul DGASPC Vrancea, iar organele de cercetare au demarat la rândul lor cercetări specifice.

Frații minorului vor fi incluși într-un program de consiliere psihologică și față de aceștia se vor lua toate măsurile de suport psiho-emoțional”, se arată într-un comunicat de presă al DGASPC Vrancea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?