Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

John Malkovich va juca într-o piesă inspirată de producătorul hollywoodian Harvey Weinstein

John Malkovich va juca într-o piesă inspirată de producătorul hollywoodian căzut în dizgraţie Harvey Weinstein, informează BBC. „Bitter Wheat” este scrisă de David Mamet, laureat al premiului Pulitzer, care va semna şi producţia sa, şi va avea premiera mondială la teatrul West End din Londra în luna iunie. Este „o farsă neagră despre un mogul media foarte prost crescut”, a declarat actorul pentru BBC News.

Potrivit lui Malkovich (65 de ani), deşi Weinstein a constituit „punctul de plecare” pentru piesă, scenariul acesteia s-a dezvoltat între timp, în prezent piesa explorând modul în care oamenii din industria divertismentului aflaţi în poziţii de putere s-au purtat inadecvat de mai multe zeci de ani. Acţiunea din „Bitter Wheat”, din distribuţia căruia făcea parte şi Doon Mackichan, se petrece în prezent, unde Malkovich îl interpretează pe Barney Fein, un producător depravat de la Hollywood. „Desigur, piesa i-ar putea supăra pe cei care au experimentat tratamentul pe care piesa îl (…) arată şi descrie”, a explicat acesta, adăugând că este posibil ca piesa „să nu fie pe placul multora”.

Potrivit lui John Malkovich, una dintre femeile care l-au acuzat pe Weinstein a cerut să citească piesa, în perspectiva unei apariţii în aceasta, însă ulterior s-a răzgândit, fără a preciza motivul. Reputatul actor, cunoscut pentru rolurile din „Dangerous Liaisons”, „Being John Malkovich”, „Con Air” şi „Mulholland Falls” a putut fi văzut recent în rolul celebrului detectiv Hercule Poirot într-o nouă adaptare a romanului Agathei Christie „The A.B.C. Murders”, produsă de BBC.

În ceea ce-l priveşte pe dramaturgul David Mamet, acesta a mai abordat subiectul acuzaţiilor de hărţuire sexuală în opera sa. Potrivit lui Mamet – în a cărui piesă „Oleanna” o studentă îşi acuză profesor de un comportament nepotrivit- „Bitter Wheat” poate fi descrisă drept o comedie, care dat fiind subiectul, îi poate surprinde pe unii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?