Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Primăria Odobești modernizează Liceul Tehnologic; lucrările, executate de Arta Fier Damaschin

Autoritățile locale din Odobești continuă investițiile în infrastructura școlară. Primarul Daniel Nicolaș a anunțat că are în derulare proiectul privind „Modernizare, reabilitare și dotare Liceu Tehnologic Odobești, jud. Vrancea“. Lucrările vor fi realizate de societatea Arta Fier Damaschin SRL. Proiectul este finanțat din PNDL II  și are o valoare de adjudecare de peste 4 milioane de lei cu TVA. Clădirea în care funcționează liceul a fost construită în anul 1901 și are 2 corpuri care vor fi în întregime reabilitate și dotate, corpul A în suprafață de 3067 mp și corpul B – 870mp. „Scopul acestui proiect de investiții este de îmbunătățire a calității infrastucturii de educație și a dotării liceului pentru asigurarea unui proces educațional de nivel european și a creșterii participării populației școlare la procesul educațional. Pentru atingerea acestui obiectiv, principalele măsuri de intervenție vor consta în repararea și remedierea degradărilor pe care cele 2 clădiri le prezintă și utilarea acestora cu echipamentele și dotările necesare“, a declarat primarul Daniel Nicolaș. În prezent, în clasele liceului sunt înscriși 415 copii pe următoarele domenii de pregătire profesională: agricultură, protecția mediului, industria alimentară, economic și comerț.

Primarul Daniel Nicolaș a mai anunțat că a fost semnat contractul de finanțare a proiectului privind ,,Îmbunătățirea calității vieții populației din orașul Odobești“. Proiectul are o valoare de 5 milioane de euro și este finanțat prin Programul Operațional Regional, axa 13.1. Prin acest proiect va fi construit un observator astronomic, o nouă aripă a Liceului Teoretic, va fi modernizat parcul din zona Gării și vor fi asfaltate și modernizate, inclusiv trotuarele, următoarele străzi: Ștefan Cel Mare, Frații Pamfil și Dumitru Velniță din cartierul Satu Nou. „În cadrul proiectului va fi construită o aripă nouă la Liceul Teoretic din Odobești, care va avea opt laboratoare, dintre care unul de informatică, și o sală de festivități pentru elevii acestui liceu. Laboratorul de informatică va fi complet dotat cu aparatură și tehnologie de ultimă oră constând în table interactive, laptopuri și tablete de ultimă generație, acestea fiind singura modalitate de comunicare, ceea ce înseamnă că nu va mai fi folosită hârtia și scrierea clasică. Este un proiect prin care va fi modernizat inclusiv terenul de sport, aleile de acces și spațiile verzi“, a precizat edilul șef din Odobești.

          Daniel Nicolaș a arătat că toate proiectele de investiții locale se datorează corelării strategiei de dezvoltare locală cu cea de dezvoltare a județului Vrancea. „Strategia de dezvoltare a orașului a fost foarte bine corealată cu strategia de dezvoltare a județului Vrancea și eforturile făcute atât de administrația județeană cât și cea locală sunt acum răsplătite din plin. Împreună cu președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, au fost stabilite o serie de priorități pentru orașul Odobești și suntem convinși că împreună vom reuși să materializăm toate proiectele noastre de viitor“, a încheiat primarul Daniel Nicolaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?