Ediția: Marți 11 iunie 2024. Nr. 6646
Ediția: Marți 11 iunie 2024. Nr. 6646

Distribuirea tichetelor Euro 200 întârzie


       Elevii vrânceni, beneficiari ai programului „Euro 200”, mai au de așteptat până să își achiziționeze calculatoarele, asta pentru că Ministerul Educației Naționale nu a distribuit nici până la această dată tichetele valorice. Asta în condițiile în care calendarul oficial al acestui program prevedea drept termen de livrare a tichetelor valorice către inspectoratele școlare data de 24 iunie. Tichetele urmau apoi să fie distribuite către unitățile de învățământ. 
 Oficialii din cadrul Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ)Vrancea au confirmat situația și spun că așteaptă în continuare tichetele, iar în funcție de acest lucru, în cel mai scurt timp, vor fi înștiințați și elevii pentru a le putea ridica de la secretariatele unităților de învățământ de care aparțin. „Încă nu au ajuns la noi, chiar dacă ar fi trebuit să ajungă. Odată ce ajung, bonurile valorice vor fi distribuite în școli în cel mult patru zile”, au precizat reprezentanții ISJ Vrancea. 
 În județul nostru, din totalul celor 895 cereri depuse în vederea achiziționării unui sistem PC cu ajutor financiar de la stat, au primit aviz favorabil 778 de dosare. Potrivit termenului inițial, în perioada 24 iunie-30 iulie elevii acceptați în cadrul acestui proiect ar fi trebuit să își ridice tichetele valorice, achiziționarea calculatoarelor fiind posibilă până la data de 31 august, inclusiv. Odată cu întârzierea termenului inițial nu este exclus ca și procedura de predare a tichetelor către elevi și achiziționarea de calculatoare să se modifice. Dacă totuși acest lucru nu se va produce, după expirarea acestor termene, bonurile valorice nu vor mai putea fi folosite în vederea achiziționării de calculatoare prin programul „Euro 200”. 
 În cadrul acestui program, elevii ce provin din familii cu posibilități materiale modeste pot beneficia de un bon valoric cu valoarea echivalentă sumei de 200 de euro, cu care pot achiziționa un sistem PC de la dealerii IT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?