Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO: GASTROFEST și-a desemnat câștigătorii

În data de 20.11.2018, s-a desfășurat în cadrul Colegiul Tehnic  „Gheorghe Asachi” Focșani festivalul concurs GASTROFEST, ediția a VII-a, cu tema “ROMÂNIA GASTRONOMICĂ LA CENTENAR”. Activitatea s-a derulat cu sprijinul Primăriei municipiului Focșani, al conducerii colegiului și al doamnei Stanciu Iuliana, administratoral pensiunii DANA 1 Focșani. Au participat în calitate de invitați domnul viceprimar Mersoiu Ionuț, domnul consilier local Emanuel Gongu, doamna Simion Mihaela, inspector școlar pentru proiecte educaționale din partea ISJ Vrancea, doamna Gherman Gabriela, profesor al colegiului și reprezentant ISJ Vrancea, doamna Mățău Camelia, președintele comitetului de părinți, precum și profesori din cadrul colegiului.

Obiectivele activității au fost valorificarea potențialului turismului gastronomic în România și dezvoltarea competențelor profesionale ale elevilor din clasele IX-XII, specializarea Tehnician în gastronomie, și ale elevilor din școala profesională, specializarea Bucătar. Elevii s-au documentat alături de membrii familiei și de profesorii îndrumători cu privire la rețete tradiționale și le-au pregătit în laboratorul colegiului, sub îndrumarea profesorilor de instruire practică. S-au înscris în concurs 33 de echipaje formate din 57 de elevi care au realizat 33 de preparate inspirate de bucăria tradițională din diferite zone ale României: Banat, Bucovina, Maramureș, Moldova, Muntenia și Oltenia.

Criteriile de evaluare au fost prezentarea procesului tehnologic de obținere a preparatului, indici de calitate ai preparatului, montarea preparatului, creativitate în realizarea preparatului. În funcție de punctajele obținute la aceste patru criterii s-au acordat premii pentru Cel mai elaborat preparat, Cel mai gustos preparat, Cel mai bun plating, Cel mai inovativ preparat și titlul de Petit Master Chef.

Premiile pentru fiecare din cele cinci secțiuni au fost următoarele:

  1. Cel mai elaborat preparat – Stoica Mihai și Miroiu Ionel, clasa IX-a D, pentru preparatul Tort de mere cu cremă de zahăr ars;
  2. Cel mai gustos preparat – Guzu Iulia, clasa a XI-a D, pentru preparatul Cozonac ardelenesc;
  3. Cel mai bun plating – Miron Luciana, Blăniță Daniela, clasa a XI-a D, pentru preparatul Cuib de sarmale moldovenești;
  4. Cel mai ingenios preparat – Pătrașcu Diana și Florea Marcel, clasa a X-a C, pentru preparatul Clătite bănățene;
  5. Titlul de Petit-Chef – Boacnă Tincuța și Alămaru Andreea, clasa a IX-a B, pentru preparatul, Răcitură de porc.

Juriul a fost reprezentat de Tudorache Valentina, master chef la pensiunile Dana 1 și Dana 2, precum și de Oprea Carmen, profesor de discipline de specialitate în cadrul colegiului V. D. Cotea. Activitatea a fost coordonată de prof. Stoican Mirela, prof. Oborocea Adriana, prof. Dumitru Carmen, prof. Neagu Maria, prof. de instruire practică Mihai Claudia, Dogaru Nicoleta, Caloian Ionica, șef atelier Paiscar Emilia, bibliotecar Chipon Gabriela. Elevii au fost recompensați cu premii constând în accesorii pentru bucătarie.

Consilier de imagine, profesor Marinela Anghel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?