Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

GALERIE FOTO: Elevi ai Școlii „Alexandru Vlahuță” Gugești, în excursie tematică la mausoleele din Vrancea

În preajma Centenarului Marii Uniri, 80 de  elevi de la Școala Gimnazială ”Alexandru Vlahuță” Gugești și de la Școala Gimnazială nr. 1 Bărăganul, județul Brăila, au participat, weekend-ul trecut, la prima activitate din cadrul proiectului educațional interșcolar ”Centenarul Unirii – 100 de Trepte către România de azi”. Elevii, însoțiți de cadre didactice, au vizitat în cadrul unei excursii tematice Mausoleele Eroilor de la Mărășești, Mărăști și Soveja.

Proiectul a fost inițiat de Școala Gimnazială ”Alexandru Vlahuță” Gugești, fiind coordonat de profesorii Silvia Sticlaru, Georgeta Ioviță și Vasile Ovidiu Allen, și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Vrancea (CJRAE), prin profesorul consilier școlar Maria Rădeanu, în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 1 Bărăganul, județul Brăila, profesor coordonator fiind Marius Laurențiu Păpăruș. Proiectul își propune dezvoltarea interesului elevilor pentru cunoaşterea și valorizarea istoriei, a identităţii româneşti, a sentimentului de apartenenţă la comunitatea locală și națională și dezvoltarea abilităților de comunicare și relaționare socială.

Pe durata implementării proiectului, respectiv anul școlar 2018-2019 elevii de la cele două unități școlare vor colabora în vederea desfășurării și a altor activități, sub forma unor excursii tematice, ateliere de lucru sau expoziții comune cu lucrări ale elevilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?