Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: „În an centenar mâncăm tradițional“, la Colegiul Ion Mincu

Elevii și profesorii de la Colegiul Tehnic ”Ion Mincu” din Focșani au serbat Ziua Mondială a Alimentației, care este sărbătorită în fiecare an pe 16 octombrie, cum altfel decât promovând alimentația sănătoasă. „Pe 16 octombrie ţara noastră s-a alăturat celor circa 30 de state ale lumii care, în mod tradiţional, sărbătoresc anual Ziua Mondială a Alimentației. Cu ocazia aceasta, în cadrul proiectului se vor derula o serie de activități informative, legate de consumul de alimente sănătoase”, spune profesoara Rodica Apostu.

„A mânca nu e rușine, când mănânci ce se cuvine!”, acesta este motto-ul proiectului educațional „În an centenar mâncăm tradițional”, care cuprinde mai multe activități. Prima activitate s-a desfășurat marți, în cadrul liceului, și a constat într-un concurs de produse gastronomice – produse tradiționale, pregătite de elevi sub îndrumarea cadrelor didactice. Cu această ocazie, o sală de clasă a devenit loc de expoziție pentru plăcinte, prăjituri, cozonaci, pâini, covrigi, clătite, dar și zacuscă, dulcețuri, murături sau compoturi. Sala a fost decorată cu panere pline cu fructe și legume, culese de elevi din propriile grădini.

Organizatorii proiectului, cadrele didactice, împreună cu elevii, au purtat un dialog despre produsele tradiționale românești, cum erau preparate în trecut și cum sunt ele făcute astăzi. După ce exponatele au fost admirate cu ochii, a venit rândul papilelor gustative să-și spună părerea. Toți participanții au degustat bunătățile din platourile gata pregătite. Un panou a găzduit o expoziție cu imagini ale unor produse specific românești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?