Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Travestitul Vasilică, ameninţat, din nou, cu internarea


Pănceanul Vasile Tătaru, travestitul în vârstă de 51 de ani, ajuns celebru din cauza obsesiei sale de a deveni femeie cu ajutorul unei operații de schimbare de sex este, iarăși, la un pas de a ajunge într-o clinică medicală. După ce, în toamna anului trecut, judecătorii au respins această măsură, procurorii au revenit în instanță cu solicitarea ca autointitulatul „bărbat cu suflet de femeie”, să fie internat, pentru a beneficia de tratamentul specific bolii de care suferă, respectiv schizofrenie hebefrenică. Oamenii legii au motivat că Tătaru a dovedit, în nenumărate rânduri că, din cauza stării psihice, a săvârșit fapte de natură penală, precum amenințări, loviri și distrugeri, punând în pericol atât integritatea fizică a vecinilor, cât și a bunurilor din blocul în care locuiește. Punctual la întâlnirea cu magistrații, Vasile Tătaru, îmbrăcat sobru, în fustă lungă și palton de culoare neagră și purtând pe cap un imens fes gri, a declarat că, din punctul său de vedere, măsura nu are temei, deoarece nu are probleme cu nimeni. „Mă simt bine, nu am nevoie de analize și mă înțeleg bine cu toată lumea”, a precizat el. Vasile Tătaru a adăugat că nu-l poate lua nimeni cu forța, deoarece „are apartamentul lui, de unde nu-l poate da nimeni afară, chiar dacă ar scoate ușa din țâțâni” și că se poate întreține singur din pensia de boală pe care o primește.
El va afla ce va decide judecătorul de abia la termenul din 1 martie, dată la care urmează să fie audiată și Elena Adochiței, tutorele legal al travestitului. Femeia este și proprietara de drept a apartamentului de pe strada Nicolae Titulescu în care locuiește Vasile Tătaru. Potrivit apărătorului acestuia, Elena Adochiței ar fi cumpărat imobilul de la părinții bărbatului, cu condiția ca aceasta să-i permită lui Tătaru să locuiască acolo cât timp este în viață.
Anul trecut, cu ocazia primului proces în care Parchetul a solicitat internarea sa medicală, travestitul a declarat că tutorele urmărește să-l scoată din apartament pentru ca, ulterior, să-l vândă, însă nu și-a putut dovedi acuzațiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?