Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO : Copiii ocrotiți în centrele DGASPC Vrancea, în tabără la Gălăciuc


Copiii ocrotiți în structurile Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea, împărțiți în trei serii, au petrecut zile minunate de vacanță în tabăra de la Centrul de Agrement Gălăciuc. Este vorba de 144 copii și tineri, însoțiți de 15 instructori de educație din centre, care i-au supravegheat pe timpul șederii. „Plecarea copiilor și tinerilor din sistemul de protecție a fost posibilă ca urmare a locurilor puse la dispoziție special pentru această categorie de beneficiari de Ministerul Sportului și Tineretului, prin intermediul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vrancea. Dorim pe această cale să mulțumim echipei de voluntari din cadrul Colegiului «Mihail Kogalniceanu» Focșani, echipă implicată în prepararea și servirea mesei, pentru truda și efortul lor, precum și pentru exemplul oferit!”, a declarat Adina Lăscan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea.
    Scopul acestor deplasări este acela de a asigura acestor copii un climat cât mai călduros, astfel încât aceștia să petreacă o săptămână de vacanță într-o atmosferă de liniște. Pe lângă odihnă și relaxarea oferită de natură, prin vizitarea Rezervației Naturale Cheile Tișiței, Cascada Putna și Mănăstirea Lepșa copiii au fost implicați și în diverse activități educative. „Posibilitatea plecării în această tabără a reprezentat pentru cei mici un moment de relaxare binemeritat și, totodată, o răsplată pentru rezultatele școlare foarte bune. Această ieșire reprezintă o experiență esențială pentru o copilărie normală care îi ajută să depășească mai ușor situațiile dificile cu care s-au confruntat în viață. Cele mai însemnate avantaje constau în faptul că în tabere se promovează valori precum munca în echipă, se facilitează independența și autonomia, aceștia învățând să ia decizii și să-și asume responsabilități”, a mai arătat Adina Lăscan.
    De asemenea, prin participarea la astfel de tabere, copiii învață cum să relaționeze și își îmbunătățesc abilitățile de comunicare. Cresc toleranța și respectul față de persoane sau idei diferite ca urmare a conviețuirii cu persoane diverse, din locuri diferite, cu alte obiceiuri, învățând să aprecieze mai mult  relațiile de prietenie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?