Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

GALERIE FOTO: Proiectul ”Edward”. Focșănean cu alcoolemie de 1,38 în aerul expirat, depistat de polițiști pe o stradă din municipiu

Polițiștii vrânceni au susținut proiectul ”Edward”

Proiectul Edward este un proiect susţinut de Comisia Europeană, care   are drept scop reducerea substanțială a numărului persoanelor decedate și rănite grav din accidentele produse pe drumurile publice din întreaga lume, fiind susținut de către toate cele 30 de state membre TISPOL. Anul acesta, ”EDWARD” s-a desfășurat pe 19 septembrie iar scopul propus a fost ca această zi să fie ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere.

Poliţiştii rutieri vrânceni s-au alăturat ieri (miercuri-n.r.) demersului european şi au desfășurat activități în trafic pentru conştientizarea participanţilor la trafic asupra consecinţelor nerespectării legislaţiei şi atingerii scopului proiectului. Activităţile preventive au avut ca scop îmbunătăţirea nivelului de conştientizare a participanţilor la traficul rutier asupra pericolelor la care se expun atunci când încalcă regulile de circulaţie.

În perioada 1 ianuarie – 31 august a.c., la nivel judeţean s-au înregistrat 126 de accidente de circulaţie grave în urma cărora 22 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 125 au fost rănite grav. Cu toate acestea, unii conducători auto încalcă legea şi pun în pericol ceilalţi participanţi la trafic sau chiar pe ei înşişi.

Astfel, ieri, în jurul orei 07.59, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat, de 62 ani, din municipiul Brașov, județul Brașov, în timp ce conducea un autoturism pe DN 23, sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,43mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal.

La volan cu o alcoolemie de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat

Tot ieri (miercuri-n.r.), în jurul orei 16.22, polițiștii Biroului Rutier Focșani au oprit în trafic, pe Bulevardul Independenței, un autoturism condus de un bărbat, de 38 ani, din localitate. Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Militar Focșani, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele său a fost  întocmit dosar penal.

Conducea un moped fără permis de conducere

La data de 19 septembrie a.c., ora 10.50, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Movilița au depistat în trafic un tânăr, de 19 ani, din localitate, în timp ce conducea un moped pe DN 2L, pe raza satului Străoane, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

În România, depăşirea pragului de 0,80 g/l alcool pur în sânge constituie infracțiune. Astfel, potrivit art. 336 alineat 1 din Codul Penal, ”Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”.

Pentru a preveni implicarea în evenimente negative, polițiștii vrânceni recomandă participanţilor la trafic să nu conducă autovehicule dacă au consumat alcool şi să nu se urce în maşină cu cineva care conduce sub influenţa alcoolului. Respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie, nu conduceţi dacă sunteţi obosiţi, anticipaţi situaţiile care pot deveni periculoase şi efectuaţi orice manevră în condiţii de siguranţă!

Numai respectând regulile de circulaţie, putem avea un trafic rutier în siguranţă!

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 20 septembrie

1 COMENTARIU

  1. 1,38 pe Bd Independentei fara nume si prenume ca sa ne ferim altadata de el poate sa fie si fictiune.La fel erau si stirile de pe vreme raposatului din revista Pentru Patrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?