Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Compania Novomatic raportează creșteri semnificative în 2018

Într-o lume în care destul de multe companii raportează pierderi și vorbesc despre disponibilizări, un gigant al industriei de gambling are doar vești bune referitoare la prima parte a anului 2018.

Conform unui material publicat pe leadersnet.at, Novomatic, considerat de foarte mulți drept cel mai important grup tehnologic din industria jocurilor de noroc din Europa, se poate lăuda cu aproximativ 700 de angajați noi în prima jumătate a anului financiar 2018, în timp ce veniturile au crescut cu 12,6%, până la un nou record, în ciuda reglementărilor legislative din întreaga Europa. Și fiindcă am ajuns în acest punct, trebuie să spunem, încă o data, dacă mai era nevoie (la 3 ani de la intrarea în vigoare), că România are una din cele mai bune legislații în domeniul jocurilor de noroc din Europa, fiind, după spusele unora, chiar sursă de inspirație pentru alte țări aflate în căutarea celor mai bune soluții privind legiferarea piețeide gambling.

Revenind la Novomatic, nume foarte popular și în țara noastră datorită celebrelor pacanele online sau offline Book of Ra, Sizzling Hot (jocul cu șeptari) sau Lucky Lady’s Charm, iată că vânzările companiei au crescut în primul semestru al anului 2018, ajungând la 1.365,3 milioane de euro, față de 1,212 milioane de euro în primul semestru al anului 2017. Tot în această perioadă, veniturile din vânzările de ,,aparate’’- mașinile cu sloturi din baruri, restaurante, etc… au crescut cu 96,2% față de anul precedent. Cel mai probabil, evoluția a fost cauzată și de achiziționarea de către Novomatic a Ainsworth Game Technology Ltd., fapt ce a dus la creșterea performanțelor pe piețele de bază ale companiei.

Tot în cadrul aceluiași material se mai arată că rezultatul operațional obișnuit înainte de depreciere, dobânzi și impozite s-a ridicat la aproximativ 318 milioane de euro în prima parte din 2018, fiind cu 33 de milioane de euro mai mare decât valoarea înregistrată în cursul anului precedent (11.6% în procente). Remarcabil este faptul că, în ciuda unor reglementări ce au avut loc pe piețe că Italia și Germania, rezultatul operațional (EBIT) a crescut și el cu 23%.

Un alt aspect cât se poate de pozitiv este faptul că numărul angajaților a urcat la un nivel istoric, atingând cifră de 26.230 de salariați la nivelul lui 2018 (cam cât un orășel mediu din țara noastră-Caracal avea 30.954 în anul 2011).

,,Aceste rezultate pozitive confirmă strategia noastră de consolidare în permanență a statutului de lider pe piață și deschiderea către noi piețe de achiziții și tehnologii’’, a declarat Mag. Harald Neumann, CEO la Novomatic.

Comparativ cu importanta achiziționării Ainsworth, în prima jumătate a lui 2018 au avut loc doar achiziții sporadice, mai mici, pe piețe din țări că Germania, Italia, Spania și altele din Europa de Est, cu scopul principal de a extinde și consolida poziția pe piața centrală europeană a grupului Novomatic.

În prezent, compania pune accent pe consolidarea creșterii rapide din ultimii ani și pe optimizarea proceselor și structurilor interne, se arată în finalul materialului publicat pe Leadersnet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?