Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Grevă de avertisment la DJST Vrancea și CS Unirea Focșani

La instituțiile de sport subordonate Ministerului Tineretului și Sportului, inclusiv cele din Vrancea, respectiv DJST și CS Unirea, salariații au fost, vineri, în grevă de avertisment, timp de două ore, între 10:00 și 12:00. Revendicările au fost cele de la precedentele două acțiuni sindicale, respectiv greve japoneze din martie și de săptămâna trecută, și sunt de natură salarială. Este cerut tratament egal și nediscriminatoriu în raport cu celelalte categorii de salariați bugetari, diferențiat pe funcții, grade, trepte gradații, acordarea unor sporuri.

Urmare a lipsei de răspuns la revendicările formulate până acum, în această săptămână, sindicaliștii de la DJST Vrancea și CS Unirea au strâns semnături pentru declanșarea grevei generale, pe care le-au transmis la Sindicatul Național pentru Tineret și Sport, așa cum mi-au spus lidera de sindicat de la Direcția pentru Sport, Lia Cazacu, și vicelidera de sindicat de la CS Unirea, Romina Coman.

Lia Cazacu mi-a mai declarat că soluția pentru încetarea acțiunilor de protest o constituie aplicarea deciziei Curții Constituționale în chestiunea ridicată de Sindicatul Național pentru Tineret și Sport.

Pentru 2 august, sindicaliștii vor organiza din nou o grevă de avertisment de două ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?