Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Vrânceanul care a violat o bătrână de 73 de ani, arestat preventiv


Bărbatul de 48 de ani, care a violat și tâlhărit o bătrână de 73 de ani, din Ciorăști, a primit ieri mandat de arestare preventivă. Reținut pentru 24 de ore miercuri, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani au cerut ieri arestarea preventivă a bărbatului, iar instanța a admis cererea. Violatorul va rămâne cel puțin 30 de zile în arest, dacă și Tribunalul Vrancea va menține soluția, asta în cazul în care va face contestație.
„(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Dispune arestarea preventivă a inculpatului M(…) F(…), jud. Vrancea, în prezent aflat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă- IPJ Vrancea, pentru săvârșirea infracțiunilor de viol și tâlhărie calificată, (…) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 21.06.2018 și până la data de 20.07.2018, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. (…) cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu cu delegație pentru asistență judiciară obligatorie (…) emisă de Baroul Vrancea, în cuantum de 130 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiției. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare. Pronunțată în ședința din camera de consiliu, azi, 21.06.2018, ora 14:10”, se arată în hotărârea magistraților de la Judecătoria Focșani.
    Bătrâna a fost batjocorită și apoi tâlhărită în seara zilei de marți. Tot atunci, o persoană apropiată ei a sunat la 112 și a anunțat cele întâmplate. În timp ce victima a ajuns la spital, politiștii au demarat o anchetă pentru stabilirea celor întâmplate și pentru identificarea principalului suspect. La scurt timp de la comiterea faptei, în seara aceleiași zile, principalul suspect a fost identificat și dus la audieri. Întrucât existau indicii temeinice cu privire la vinovăția lui, bărbatul a primit ordonanță de reținere miercuri, iar ieri a ajuns în fața judecătorilor, care au emis pe numele lui mandatul de arestare preventivă.
Bărbatul nu este la prima abatere. În luna februarie a anului 2016  magistrații de la Judecătoria Focșani l-au condamnat într-un dosar de furt calificat. A primit o pedeapsă cu suspendare sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 3 ani. Decizia a rămas definitivă în aprilie 2016, după ce magistrații de la Curtea de Apel Galați i-au respins apelul. Numele său mai apare și într-un alt dosar, care s-a judecat tot la Judecătoria Focșani, și care a avut ca obiect „furtul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?