Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Rugby: Alina Diniță și Ionuț Botezatu, în naționalele R 7 ale României!


Rugby-ul vrâncean nu mai are echipe care să se bată pentru medaliile naționale, cum se întâmpla cu mai mulți ani în urmă. Există încercări mai mult decât meritorii ale oamenilor de rugby de la nivelul copiilor, chiar al juniorilor și cu certitudine al veteranilor, care țin în județ treaz interesul pentru acest sport. Există, însă, un nivel la care rugby-ul vrâncean este bine reprezentat. Cel internațional, unde Alina Diniță este componentă a Naționalei de rugby în 7 feminin, care va juca în turneul de la Dnipro, din Ucraina, din prima etapă a Campionatului European.
Alina Diniță joacă la campioana României, Politehnica Iași. Alina este din Gugești, a jucat handbal la LPS Focșani până când cel care a fost remarcabilul antrenor și profesor Viorel Ion a direcționat-o către rugby. În noua disciplină sportivă, fosta handbalistă a reușit repede să se impună și să ajungă în circuitul naționalelor României, situație onorantă în care se află și acum. Turneul de la Dnipro va avea loc în perioada 23-24 iunie.          
Ionuț Botezatu a fost, la rândul său, elev al profesorului Viorel Ion după care, la terminarea junioratului, a urcat la seniori, la Baia Mare, formație cu care a devenit multiplu campion la rugby în 15 și rugby în 7 și a câștigat de două ori Cupa României. A evoluat de multe ori pentru naționalele R 15 ale României cu care a evoluat, inclusiv, la Cupa Mondială în 2015.
Naționala de seniori U 7 a României a câștigat recent, la Zagreb, prima etapă a Campionatului European și va juca în etapa a doua, în Lituania, între 30 iunie – 1 iulie. Naționala R7 a României are ca obiectiv câștigarea turneului din Lituania și promovarea în Grand Prix Series. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?