Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Inspectorul școlar Cătălin Mocanu, vicepreședinte al Consiliului Național de Etică în învățământul preuniversitar


    Inspectorul de istorie și socio – umane din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea (IȘJ), profesorul Cătălin Mocanu, a fost ales, ieri, vicepreședinte al Consiliului Național de Etică în învățământul preuniversitar (CNE). Întâlnirea de lucru a Consiliului Național de Etică în învățământul preuniversitar a avut loc pe 21 iunie, la Colegiul Național I. L. Caragiale din București. Scopul întâlnirii de lucru a fost adoptarea codului de etică pentru învățământul preuniversitar, care va fi înaintat spre analiză Ministerului Educației Naționale (MEN).
    Potrivit informațiilor furnizate de profesorul Mocanu, la ședință au fost prezenți delegați de la toate inspectoratele din țară, dar și invitați din minister, precum secretat de stat Ionel Florian Lixandru, director general MEN Corina Marin, inspector școlar general adjunct ISMB Mihaela Ciho și consilier MEN Raluca Sandu. Din structura de conducere a Consiliului Național de Etică în învățământul preuniversitar fac parte doar reprezentanți ai IȘJ-urilor, din toate județele țării. Profesoara Gabriela Despan, de la IȘJ Prahova, este președinte, iar profesorul Cătălin Mocanu de la IȘJ Vrancea a fost ales vicepreședinte. Alături de cei doi, în structura de conducere mai sunt reprezentanți ai IȘJ Brăila, vicepreședinte, de la IȘJ Mehedinți, secretar general, și de la IȘJ Hunedoara, secretar.
    Consiliul are misiunea de a adopta un cod de etică în sistemul de educație. Precizăm faptul că educația nu are nici până în prezent un cod etic, deși, din 2011, s-au tot făcut eforturi pentru adoptarea unui cod etic pentru învățământul primar. „Noi am adoptat o formă a acestui cod etic încă din 2015, pe care l-am trimis la MEN. Ministerul a analizat și ne-a trimis o formă agreată de instituție, cu mici modificări față de ceea ce Consiliul de Etică propusese. Ne dorim ca în viitorul apropiat și sistemul de Educație să aibă un asemenea cod, dat fiind faptul că este singurul domeniu fără un astfel de cod”, ne-a spus Cătălin Mocanu, proaspăt ales în funcția de vicepreședinte al CNE.
    Cătălin Mocanu a fost ales în această funcție prin vot secret, iar mandatul este pentru patru ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?