Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Precizări ale CNAS privind activitatea furnizorilor de servicii medicale cu certificate digitale noi


CNAS a precizat miercuri că, printr-un ordin al președintelui instituției, va fi stabilită procedura de transmitere în sistemul informatic a serviciilor acordate în această perioadă, precum și a serviciilor aferente lunii mai care nu au putut fi raportate în luna iunie de furnizorii de servicii medicale ale căror certificate digitale au ajuns la limita de valabilitate.
„Deoarece unele case de asigurări de sănătate au semnalat că în Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) nu pot fi înregistrate certificate digitale noi pentru acei furnizori de servicii medicale ale căror certificate anterioare au ajuns la limita de valabilitate, CNAS precizează că printr-un Ordin al Președintelui instituției va fi stabilită procedura de transmitere în sistemul informatic a serviciilor acordate în această perioadă, precum și a serviciilor aferente lunii mai a.c. care nu au putut fi raportate în luna iunie de furnizorii respectivi”, se arată într-un comunicat al CNAS.
Potrivit sursei citate, ordinul va fi emis în conformitate cu dispozițiile art. 207-210 din Anexa 2 la Hotărârea Guvernului nr. 140/2018 (pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018 – 2019) și cu dispozițiile art. 39-42 din Hotărârea Guvernului nr. 155/2017 (privind aprobarea programelor naționale de sănătate pentru anii 2017 și 2018).
Totodată, CNAS anunță că, în prezent, se fac demersuri pentru soluționarea problemei informatice semnalate, conform atribuțiilor dezvoltatorilor de software cu care se află în relații contractuale. Potrivit CNAS, din informațiile pe care le deține până în prezent, rezultă că această problemă afectează circa 1% din furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale aflați în contract cu casele de asigurări de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?