Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

PSD+PC sesizează Parchetul în cazul Robertei Anastase


Grupul parlamentar PSD+PC sesizează Comisia juridică a Camerei Deputaților și Parchetul în cazul președintelui forului legislativ, Roberta Anastase, pe care o acuză de abuz în serviciu. Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că sesizările vin ca urmare a blocării discuțiilor pe marginea moțiunii simple privind agricultura, în urma scandalului izbucnit la Camera Deputaților, după ce, la solicitarea PDL, ordinea de zi a fost modificată prin introducerea unor hotărâri referitoare la reprezentarea independenților în Comisia de regulament.
„Vom depune sesizări la Comisia juridică, la Parchet, în toate locurile unde mai ai dreptul de a sesiza un abuz împotriva legilor. Anastase se bazează pe controlul asupra Comisiei juridice și al Parchetului, dar la un moment dat legile în România se vor aplica și toți cei care sunt de acord, ca și Roberta Anastase, să fie instrumentul abuzurilor comise de Traian Băsescu, la un moment dat vor răspunde în fața legii și vor fi trași la răspundere”, a spus Ponta, arătând că sesizările vor fi depuse marți sau miercuri și că acestea sunt întocmite de deputatul PSD Florin Iordache.
Liderul social-democraților a afirmat că, alături de liberali, PSD va sesiza Parlamentul European prin grupurile parlamentare și îi va înștiința pe ambasadorii țărilor Uniunii Europene privind situația în care România „nu mai îndeplinește criteriile democratice pe care le îndeplinea și la care s-a obligat să adere în momentul includerii în UE”.
De asemenea, Ponta a arătat că PSD va declanșa o acțiune radicală de a bloca măsurile abuzive ale conducerii Camerei, care, după cum a explicat liderul social-democrat va fi realizată prin luări de poziții și intervenții pe procedură. Președintele PSD a precizat că acțiunile puterii sunt menite să blocheze moțiunea de cenzură a opoziției și o eventuală cerere de suspendare a șefului statului. „Anastase, la ordinele lui Băsescu și Boc, încearcă să pună capăt unei vieți democratice parlamentare în România”, a acuzat Ponta.

PSD reia moțiunea pe agricultură

Victor Ponta a susținut că, miercuri, PSD va încerca să reia discuțiile privind moțiunea simplă pe agricultură. „Nu poate fi retrasă moțiunea decât de noi cei care am depus-o. Nu poate fi considerată retrasă. Anastase spune prostii, ne interzice să dezbatem o moțiune. Roberta Anastase ca Ana Pauker practic trece dincolo de jocul democratic”, a conchis Ponta.

Întrebat dacă PSD ia în calcul greva parlamentară, președintele social-democraților a spus că nu exclude această variantă, dar că este de părere că parlamentarii opoziției trebuie să vină la Parlament să se bată pentru a bloca „acțiunile abuzive” ale puterii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?