Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Fotbal – Egal, dar calificarea este încă posibilă!


Echipele au început partida în următoarele formule:
Sportul Ciorăști: Burdujel – Moisă, Stanciu, Căpățână, Grama – Crăciun, Oltianu, Niță, Mănăilă – Leaua, Bogdan Stoian.
CS Medgidia: Dumitrică – Enea, Babu, Abibula, Arhip, Cuconașu, Ștefan, Bolojan, Ciobanu, Voineagu.

    Sportul Ciorăști, campioana Superligii Altdorf Tehnik, a jucat, sâmbătă, 16 iunie, de la ora 18,00, în compania campioanei județului Constanța, CS Medgidia, în turul barajului pentru promovarea în Liga a III-a. Partida avut ingredientele unui derbi al Regiunii Sud-Est, în care două formații bune au jucat la nivelul lor de vârf pentru promovare în fața unui public numeros pentru un stadion comunal și care a umplut tribunele și zona din spatele gardului de protecție.
    Ciorăștenii au început meciul în forță, cu un entuziasm care le-a adus repede în situații de gol! În minutul 2, Leaua a fost lansat în zonă liberă, s-a dezlipit de adversarul aflat la marcaj, dar a intrat în partea dreaptă de unde a scos la Crăciun al cărui șut a fost deviat în corner. Dacă ar fi pătruns perpendicular spre poartă, golgeterul Sportului ar fi putut ușor să deschidă scorul. În urma cornerului, mingea a fost deviată cu capul de un jucător al gazdelor la colțul lung, unde lui Grama i-a lipsit fracțiunea de secundă în care să impingă mingea în poartă înainte de a o prinde portarul Medgidiei.
    Pe fondul dominării exercitate de ciorășteni, în minutul 8, Cuconașu a șutat surprinzător, de la distanță, Burdujel a respins greu în lateral, venit din urmă Ciobanu a reluat spre poartă, mingea i-a lovit gheata lui Stanciu și a intrat în plasă: 0-1, împotriva cursului jocului. Gazdele au continuat să stăpânească jocul, Crăciun, și sâmbătă, cel mai periculos ciorăștean pentru poarta adversă, a șutat puternic de la distanță, dar golul egalizator a venit după o gafă a portatului Dumitrică: în minutul 25, Florin Stanciu a bătut o lovitură liberă de la 25 metri lateral stânga, mingea a trecut peste zid, a căzut în fața linei porții, portarul oaspeților a bâlbâit-o și a scăpat-o în plasă: 1-1, scor cinstit pentru acel minut al jocului.
    Oaspeții au forțat desprinderea și, în minutul 31, Cuconașu a trimis mingea în transversala porții lui Burdujel, a urmat o contră de manual cu Crăciun în rol principal preluând la mijlocul terenului, o cursă scurtă și pasa printre la Mănăilă și șutul acestuia la colțul scurt pentru 2-1! Finalul primei reprize a aparținut oaspeților însă mai periculoși în careul advers au fost jucătorii Sportului.
    Repriza a doua a avut fost echilibrată în primele 20 de minute, însă începând din minutul 70, oaspeții, mai proaspeți, au pus stăpânire pe joc. În minutul  72, Bolojan a primit pe stânga, a intrat în careu și, de la 14 metri a șutat în diagonală, aproape de vinclu iar Burdujel nu a mai avut ce face decât să scoată mingea din plasă! S-a făcut 2-2, iar până la final dobrogenii au mai avut câteva situații mari de gol, între care și o bară, dar meciul s-a terminat la egalitate.
    Pentru retur, CS Medgidia pornește cu prima șansă la victorie, mai cu seamă că de la Sportul Ciorăști va lipsi Mănăilă, care a fost eliminat sâmbătă după ce primit al doilea galben, minutul 83, iar Moisă va pleca din țară până la meciul retur! Fără doi titulari, pentru ciorășteni va fi dificil să spere la victorie la Medgidia, însă vrâncenii au arătat că au o bună forță de joc și fotbaliști de foarte bună calitate! Și că pot să se bată pentru calificare!                              

    Foto: tvalphamedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?