Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Echipele care nu îşi plătesc datoriile vor fi dezafiliate!


   Asociația Județeană de Fotbal Vrancea intenționează să taie în carne vie din sezonul următor al competițiilor pe care le organizează și nu vrea să mai tolereze echipele care vor avea restanțe financiare. În acest sezon, AJF Vrancea a anunțat că formațiile care au acumulat datorii în sezonul 2012-2013 și nu le vor achita până la data de 1 august, vor fi retrogradate direct într-o categorie inferioară, iar dacă formațiile nu vor face dovada plății până la data de 15 august, acestea vor fi dezafiliate.
   Totodată, AJF Vrancea vrea să dezvolte cât mai mult la nivel rural activitatea copiilor și juniorilor și va continua și în campionatul următor competiția exclusiv pentru cei tineri. Superliga copiilor este deschisă tranzitoriu copiilor din clasele 5-8, urmând ca în timp, poate doi – trei ani, să se treacă la ca-tegoria juniorilor A1. Eventualele propuneri de modificare a proiectului propus de conducerea AJF vor fi discutate în Adunarea Generală Ordinară care va decide prin vot cum va arăta fotbalul vrâncean, ca sistem de disputare, începând din toamna viitoare. Adunarea Generală va avea loc pe 15 august, iar Superliga Vrancei (fosta ligă a patra) va începe cel mai probabil sâmbătă, pe 27 august.
   Comisia de Competiții din cadrul Asociației Județene de Fotbal Vrancea a omologat rezultatele sezonului 2012-2013. În Superliga Vrancei, titlul de campioană a fost câștigat de echipa Național Golești.  În liga a V-a, campioană este formația Euromania Dumbrăveni, iar competițiile juniorilor C, D, E și Memorialul Gheorghe Ene au fost câștigate de echipa CSM Focșani. În cadrul fazei județene a Memorialului Gheorghe Ola, campioana este echipa Viitorul Focșani.

Clasamentele finale ale competițiilor din sezonul 2012-2013

   Superliga Vrancei: 1. Național Golești, 2. Energia Vulturu, 3. Selena Jariștea, 4. AS Cîmpineanca, 5. Victoria Gugești, 6. Foresta Gugești, 7. Doctor GSM Suraia, 8. FC Mărășești, 9. Voința Odobești, 10. Unirea Å¢ifești, 11. Voința Cîrligele, 12. Dinamo Tătăranu, 13. Voința Slobozia Ciorăști, 14. FCM Adjud, 15. Podgoria Cotești, 16 Flacăra Urechești.
   Liga a V-a: 1. Euromania Dumbrăveni, 2. Victoria Vînători, 3. Victoria Gologanu, 4. Voința Răstoaca, 5. ASÅž Victoria Pufești, 6. Gloria Răcoasa, 7. Unirea Milcovul, 8. Trotușul Ruginești, 9. Åžomii Mircești, 10. Tractorul Nănești, 11. Doctor II GSM Suraia, 12. Foresta Vidra. 
Juniori C: 1. CSM Focșani, 2. AS FC Unirea Focșani, 3. Voința Odobești, 4. Viitorul Sihlea.
Juniori D: 1. CSM Focșani, 2. Viitorul Sihlea, 3. Prosport Focșani, 4. Åžtiința Focșani, 5. Fan Club Steaua Mărășești.
   Juniori E: 1. CSM Focșani, 2. CFT Juventus Focșani, 3. Viitorul Focșani, 4. Fan Club Steaua Mărășești.
Memorialul Gheorghe Ola: 1. Viitorul Focșani, 2. CSM Focșani, 3. Progresul Focșani, 4. Young Stars Panciu, 5. Prosport Focșani, 6. Fan Club Steaua Mărășești. Memorialul Gheorghe Ene: 1. CSM Focșani, 2. Viitorul Focșani, 3. Prosport Focșani, 4. CSM II Focșani.

Regulamentul, cu două fețe

   Conform noilor prevederi din ROAF, un club care se retrage sau e exclus din competiție poate ajunge, în același timp, „în eșalonul inferior” și „în ultima categorie competițională”. Reuniți sîmbătă, federalii nu s-au rezumat doar să găsească o soluție pentru sezonul viitor din Liga 1: au vrut să stabilească un cadru regulamentar pentru a evita situația în care s-a ajuns acum. Åži au trecut la treabă! Ce-a ieșit? A fost propus un nou articol dedicat cazurilor în care se creează locuri vacante în sistemul competițional.
La punctul 1, scrie negru pe alb. „Dacă într-o ediție de campionat rămân locuri vacante prin neînscrierea, excluderea, retragerea sau renunțarea unor echipe la dreptul de a participa în campionatul de seniori respectiv…echipele în cauză vor fi retrogradate în categoria imediat inferioară”. Tot aici se detaliază că trecerea echipei în eșalonul imediat inferior se face indiferent dacă retragerea/excluderea are loc înainte de startul competiției sau în timpul desfășurării acesteia.
   Ce precizează punctul 6 al aceluiași articol? „În cazul refuzului de a se înscrie în competiții al unor echipe ce dețin acest drept, precum și în situația retragerii/excluderii unor cluburi înscrise în competiții, acestea vor fi retrogradate în ultima categorie competițională… echipele în cauză vor fi re-trogradate în categoria imediat inferioară”. Așadar, un club care se retrage din Liga 1, înaintea sezonului sau în timpul acestuia, ajunge în L2 sau în L5?

FRF: „Am greșit, corectăm. Se merge în L5”

   Juristul Federației Adrian Stîngaciu a admis eroarea: „E adevărat, se bat cap în cap. Punctul 6 este nou adăugat, precedentele făceau parte din regulamentul vechi și au fost abrogate, au apărut acolo doar pentru ca CEx să se orienteze. Vom modifica din nou prevederile acestor puncte: va rămîne în vigoare retrogradarea echipei în ultima categorie competițională. Trimitem circulară tuturor cluburilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?