Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

FOTO: Focșani, gazda Olimpiadei Naționale de Religie

          Elevii de la școli din toată țara participă la Focșani la etapa națională a Olimpiadei de Religie, cultul ortodox, pentru clasele V-VIII. Festivitatea de deschidere a avut loc, miercuri după amiază, la Catedrala Unirii „Sfânta Cuvioasa Parascheva” în prezența ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. La eveniment au fost prezenți primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel Cel Mare, inspectorul general școlar Gabriela Marchitan, inspectorul general școlar – adjunct Lauriana Ailincuței, inspectorul de specialitate, Melania Pătrășcanu, directorul Liceului de Artă, Ioana Constantinescu.

          La etapa națională participă 327 de elevi, 45 de profesori însoțitori și Comisia centrală, care sunt oaspeții municipiului Focșani pentru cele cinci zile ale concursului. Festivitatea de deschidere a început cu o slujbă de binecuvântare specială. La eveniment a fost prezent preotul George Jambore, inspectorul care a transmis binecuvântarea Patriarhului Daniel către participanți.

          În cuvântul său, ÎPS Ciprian a menționat importanța orașului Focșani, a Vrancei pentru istoria României. Puțini știu că, după Primul Război Mondial, existau planurile pentru a construi, la Mărășești, Catedrala Mântuirii Neamului pentru a onora jertfa eroilor români. „Ne bucurăm că ați ales orașul Focșani pentru desfășurarea etapei naționale a Olimpiadei de religie. Vă aflați în orașul Unirii și, cu certitudine, veți reflecta la multe adevăruri istorice care au scos în evidență unicitatea neamului românesc. Ați venit din toate județele țării, cei mai buni elevi selectați la faza județeană. Toți copiii care au optat pentru ora de religie sunt copii credincioși proveniți din familii de creștini, ai căror părinți și-au dorit ca fiii și fiicele lor să își continue și în școală educația primită în familie”, a transmis ÎPS Ciprian.

          Olimpiada Națională de Religie este organizată de Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea și Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focșani. Municipiul Focșani este co-organizator al Olimpiadei Naționale de Religie și a asigurat o finanțare de 56,8 mii lei pentru buna desfășurare a competiției. Prin bugetul local au fost asigurați bani pentru transport, pentru masa festivă a elevilor dar și premii speciale pentru 60 de elevi.    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?