Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO: Persoană dispărută în Cheile Tișiței, găsită de salvamontiștii vrânceni


    Salvatorii montani din cadrul Salvamont Vrancea au avut un week-end plin de activități. Aceștia au fost alertați, vineri, cu privire la o persoană dispărută în Cheile Tișiței, după ce aceasta s-a despărțit de grupul din care făcea parte. După aproximativ două ore de căutări, acțiunea a fost încheiată cu succes. „Vineri, după încheierea prezentării dedicată zilei de 1 iunie din Piața Unirii, salvatorii montani au fost alertați cu privire la o persoană dispărută în Cheile Tișiței, după ce aceasta s-a despărțit de grupul din care făcea parte. După aproximativ două ore de căutări, acțiunea a fost încheiată cu succes”, se arată într-un mesaj al salvamontiștilor vrânceni.
    Aceștia au fost invitați, sâmbătă, să susțină un mic curs de educație montană unui grup de copii aflați în tabără, la intrarea în Rezervația Cheile Tișiței. „Interesul manifestat de audiență precum și dialogul intens ce a urmat ne fac să credem că obiectivul a fost atins: câțiva zeci de tineri vor fi mai bine pregătiți pentru deplasările pe munte și cu siguranță vor ști să respecte și să protejeze mai bine mediul natural. În condiți de vreme bună în prima parte a zilei, s-au înregistrat peste 800 de persoane pe traseul din Cheile Tișiței. Ploaia destul de intensă ce a urmat a determinat salvatorii montani să pornească în căutarea și eventual evacuarea turiștilor aflați în zonă, fiind risc serios de formare a unei viituri. Au fost conduse în siguranță peste 100 de persoane, una dintre acestea necesitând îngrijiri medicale după ce a alunecat și acuza dureri la nivelul membrului inferior”, se arată în același mesaj postat pe pagina de socializare

    Salvamontiștii vrânceni le recomandă turiștilor să se informeze bine asupra prognozei meteo și să se echipeze corespunzător înainte de a pleca pe munte, deoarece această vară a debutat cu fenomene meteo extreme. „Pentru a obține avertizări în timp real asupra fenomenelor naturale periculoase puteți folosi aplicația DSU ce poate fi descărcată de aici: https://fiipregatit.ro/ Puteți solicita informații despre starea traseelor contactându-ne la la 0-SALVAMONT/ 0725 826 668 sau adresându-vă direct salvatorilor montani aflați în Baza Salvamont Păulești sau în patrulare pe traseele din jurul localităților Lepșa și Soveja”, se mai arată în mesajul salvamontiștilor vrânceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?