Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Află care este CEA MAI PROFITABILĂ afacere din Vrancea


Grupul de firme Premium Porc a avut un profit de peste o sută milioane lei în anul 2017, potrivit rezultatelor economice publicate de Ministerul Finanțelor Publice. Datele publice arată că firmele vrâncene au avut rezultate financiare mai bune în 2017 comparativ cu anul anterior. Cele mai profitabile afaceri au rămas în continuare cele din domeniul confecțiilor textile, al agriculturii și comerțului.

    Danezii de la grupul de firme Premium Porc au depășit recordurile la profit prin rezultatele raportate pentru 2017. Premium Porc, Premium Pord Feed, Premium Porc Negreni, Consinterfin au raportat un profit cumulat de peste o sută milioane lei. Cifrele economice confirmă poziția danezilor pe piața cărnii de porc din România, unde sunt considerați al doilea producător la nivel național. Iar afacerea danezilor se extinde în continuare, fiind demarate investiții de zeci de milioane de euro. Danezii care au investit în agricultura vrânceană sunt reprezentați de DCH International.
    Cel mai mare producător de produse din carne din județ, Aurora Com de la Odobești, continuă evoluția bună din ultimii ani și a anunțat profit de 4,2 milioane lei.     De asemenea, Agroind Focșani, a anunțat un profit de două milioane lei pentru 2017, Comcereal a raportat un profit de 4,7 milioane lei iar Agricola Prod un profit de peste 2,2 milioane lei.
    Un profit în creștere a raportat și Vrancart Adjud, producătorul de carton ondulat, care până anul trecut era considerat cea mai profitabilă firmă vrânceană. Profitul raportat a depășit 22,3 milioane lei, fiind asigurate și circa o mie de locuri de muncă. Profitul raportat pentru 2017 a fost cu peste două milioane de lei mai mare decât în 2016, ceea ce arată că investițiile și deciziile managementului firmei au avut rezultatele scontate.
    Din topul firmelor cu profit nu puteau lipsi comercianții independenți din județ.
Zanfir SNC a anunțat un profit net de peste 2,9 milioane lei. Un indicator la fel de important este numărul de locuri de muncă asigurate de retailer, peste 500, la magazinele operate, adică o creștere cu peste o sută locuri de muncă față de anul anterior. De asemenea, Paco Prod Serv a anunțat un profit net de peste 1,4 milioane lei, cu o medie de peste 256 locuri de muncă.

Pandora Prod, firma de confecții cu cel mai mare profit

    Pandora Prod se menține pe primele locuri în topul celor mai profitabile firme vrâncene, alături de cealaltă firmă a familiei, Simiz Fashion. Pandora Prod a obținut în 2017 un profit de 18,7 milioane lei, cu un milion de lei mai mult decât anul trecut, la o cifră de afaceri de peste 200 milioane lei. De asemenea, Simiz Fashion a anunțat un profit de peste 7,6 milioane lei. Cele două firme asigură peste 1200 locuri de muncă la fabricile pe care le dețin. Rezultatele economice foarte bune confirmă că Pandora Prod este cea mai puternică firmă de confecții din Vrancea, fiind furnizor pentru mărci de renume precum H&M sau Zara. De menționat că Pandora Prod este și prima firmă din județ care a inițiat un proiect pentru pregătirea de muncitori calificați, Școala Duală Pandora, în parteneriat cu Primăria Focșani și Colegiul Gh. Asachi.
    Majoritatea firmelor de confecții care lucrează pentru parteneri externi au raportat cote de profit foarte bune. Astfel, Roșca Conf a raportat un profit de 4,4 milioane lei, iar Artifex un profit de 1,8 milioane lei, la o cifră de afaceri de 144 milioane lei.
    O altă firmă cu profit mare în 2016 a fost Metale Internațional, cu 9,8 milioane lei. Balcanic Prod a avut un profit de peste 4,7 milioane lei. În topul celor mai profitabile firme se află și Vincon, cel mai mare producător de vinuri din România. Firma a obținut un profit de 2,5 milioane lei iar Vincon Logistic a raportat un profit de peste 4,4 milioane lei. Profit au raportat și alți producători de vinuri, precum Natura Èšifești, cu 1,4 milioane lei sau Mera Com cu 500 mii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?