Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Colectezi selectiv și câștigi o mașină


   Campania „Ai colectat, ai câștigat!” se derulează până pe 28 iulie. Pentru a-i stimula pe focșăneni să colecteze selectiv, organizatorii campaniei pun la bătaie o mașină, care poate fi câștigată în urma unei tombole. De asemenea, cei care colectează selectiv obțin pe loc tichete norocoase. „Vino în perioada 25 iunie – 28 iulie cu minimum 10 deșeuri de ambalaje la punctele de colectare selectivă și dacă ești surprins de promoteri, primești tichete norocoase cu premii pe loc și te înscrii la tombola pentru marele premiu, o mașină”, sună invitația pentru colectare selectivă.
   Promoterii campaniei vor fi prezenți la punctele de colectare din tot Focșaniul marțea și joia, între orele 16.00 – 19.00, și sâmbăta, între orele 10.00 – 13.00.
   Punctul de colectare selectivă este alcătuit, de obicei, dintr-o baterie de trei containere pentru hârtie-carton, sticlă și plastic. Ambalajele din hârtie-carton sunt obținute din celuloză, reciclarea lor salvând milioane de copaci anual. Fibra celulozică se deteriorează după patru cicluri de reciclare. Este nevoie de un copac de 15 ani pentru a produce 700 de pungi de hârtie. Fiecare tonă de hârtie reciclată poate salva 17 copaci.
   Ambalajele de tip PET sunt foarte rezistente la degradarea naturală, astfel că ele afectează mediul pentru mai mult timp. Pentru fabricarea unui kilogram de material PET se utilizează aproximativ două kilograme de petrol și importante cantități de energie.
   Dozele metalice pentru băuturi sunt fabricate din aluminiu, un material deosebit de valoros pentru industrie. Reciclarea unei cutii de aluminiu reduce consumul de energie echivalent cu energia consumată de un televizor timp de trei ore. Totodată, sticla este un material amorf, fără punct de topire definit, și se poate recicla la infinit. Prin reciclarea unei tone de sticlă se economisesc 1,2 tone de materii prime (sodă, nisip, feldspat).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?