Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Focșănenii vor primi pliante cu mesajul „Violenţa frânge aripi”


    Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, prin  Serviciul de Intervenție în Regim de Urgență, organizează în cursul lunii iunie o serie de acțiuni de informare, în vederea sensibilizării comunității împotriva violenței.
    „Luna iunie aduce în prim plan problematica respectării drepturilor copiilor, printr-o serie de aniversări: 1 iunie – Ziua Internațională a Copilului, 5 iunie – Ziua împotriva violenței asupra copilului în România și 12 iunie – Ziua internațională pentru combaterea exploatării prin muncă a copilului. Cu ocazia zilei de 5 iunie- Ziua Nationalã Împotriva Violenței Asupra Copilului în România, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, prin  Serviciul de Intervenție în Regim de Urgență, organizează în cursul lunii iunie o serie de acțiuni de informare, în vederea sensibilizării comunității împotriva violenței.
    Prin această campanie urmărim conștientizarea asupra violenței împotriva copiilor, generarea unei schimbări de atitudine, precum și generarea unei schimbări de paradigmă în educația copiilor, prin: înlocuirea practicilor violente cu metode educaționale pozitive, respectarea copilului în locul umilirii lui, renunțarea la indiferență față de violența împotriva copiilor. Proiectul prevede deplasarea specialiștilor Serviciului de Intervenție în Regim de Urgență către zonele pietonale intens circulate ale municipiului Focșani – parcuri, unități de învățământ, piețe, pentru promovarea campaniei precum și distribuirea de pliante cu mesajul „Violența frânge aripi”, și oferirea de informații și răspunsuri persoanelor interesate, cu privire la tema campaniei. Totodată vor fi purtate discuții și cu copiii, pentru a-i învăța ce trebuie să facă în diferite situații critice, astfel încât să nu devină victime ale unor abuzuri. Violența asupra copiilor, manifestată sub diferite forme, de la pedepse corporale, neglijență și indiferență, până la agresiuni sexuale, limbaj agresiv sau respingere, atât în familie cât și în comunitate, a devenit un fenomen frecvent și acut în societatea românească, iar consecințele pe termen lung asupra sănătății și dezvoltării minorilor sunt aproape incalculabile.
    De asemenea, cu această ocazie, va fi reamintită încă o dată existența Telefonului Copilului – 0237-983, număr la care poate fi sesizat orice abuz asupra copiilor”
, se arată într-un comunicat de presă, transmis de purtător de cuvânt Adina Lăscan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?