Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO: Salvatorii montani vrânceni refac traseele turistice și patrulează în zonele mai izolate


De astăzi (sâmbătă-n.r.) considerăm că sezonul rece s-a încheiat și putem face un mic bilanț al ultimelor șase luni de activitate. A fost o perioadă încărcată pentru salvatorii vrânceni. Pe lângă acțiunile mai puțin fericite, cum a fost intervenția la avalanșa din Cheile Tișiței, am avut parte și de experiențe plăcute. Organizarea noii formații a Serviciului Public Județean Salvamont Vrancea este una dintre ele și pe primul plan a fost pregătirea profesională a echipei. Au fost realizate mai multe serii de pregătire, atât teoretică cât și practică, în vederea atestării profesionale.
Astfel au intrat în rândul salvatorilor montani atestați încă doi angajați, iar alți trei au finalizat cele două stagii de pregătire și evaluare, etapa de iarnă. Pentru sprijinul primit în pregătirea salvatorilor noștri, mulțumim Salvamont România – Dispeceratul Național Salvamont, lui Ciprian Lolu pentru răbdare și profesionalism și colegilor noștri din Serviciile Salvamont Poiana Brașov și Salvamont Bacău.
De acum încep acțiunile specifice de vară: refacerea traseelor deteriorate, patrulările în zonele mai izolate, dar și pregătirea profesională de vară. Astfel, noul program debutează astăzi (sâmbătă-n.r.), salvatorii montani fiind prezenți pe traseele din zona Coza și Cheile Tișiței. În zilele următoare vă vom informa cu privire la starea traseelor din zonele evaluate.
Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la 0-SALVAMONT/ 0725 826 668.

Serviciului Public Județean Salvamont Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?