Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Handbal, Liga Națională – Partidă cu miză mare pentru gazde!


    Handbaliștii focșăneni de Ligă Națională vor disputa, astăzi, la Turda, ultimul joc al returului. Indiferent de rezultat, CSM Focșani 2007 va continua în play-out. Pentru oaspeți singura miză este să facă un foarte bun joc de pregătire pentru cele șase meciuri ce vor urma pentru stabilirea formațiilor ce vor rămîne direct în Ligă sau vor merge la baraj și să de întoarcă la Focșani cu toți jucătorii valizi. Pentru turdeni, însă, meciul are o miză foarte mare. Doar o victorie îi poate menține pe locul al doilea al clasamentului și îi poate ajuta să evite în play-out un prim adversar foarte puternic, de talia Dobrogei Sud sau a CSM București. De aceea gazdele vor face tot ce pot pentru a-și adjudeca toate punctele puse în joc. Locul din clasament și valoarea lotului dau favorită Potaissa, însă handbaliștii pregătiți de profesorii Viorel Ciubotaru, Bogdan Voica și Alexandru Acsinte își vor apăra șansele cât pot de bine în acest moment. Toți jucătorii s-au pregătit la parametrii normali, inclusiv reveniții de la Lotul Național al României – Bodgan Rață, Attila Eros și Bogdan Moisă și de Lotul Național al Georgiei – Shota Tevzadze.
    Pentru focșăneni mai important decât deznodământul meciului de diseară este să afle care va fi a patra echipă din play-out, alături de ei, HC Vaslui și CSM Făgăraș Dacă băimărenii rămân între pe locul al optulea, atunci CSM Focșani 2007 va evita o lungă și obositoare deplasare la Baia Mare, care poate fi chiar duminică, 15 aprilie, când are loc prima etapă din play-out! Și – mult mai important, va evita o adversară care va intra în ultimul act al campionatului cu 12 puncte, față de cele 9 ale Focșaniului și Vasluiului și cele 6 ale Făgărașului. Mai profitabilă pentru focșăneni pare a fi rămânerea în zona de play-out a Sucevei, care ar avea la start 8 puncte, ca și Focșaniul, mai puțin cu un punct de Făgăraș și Vaslui.
Oricare ar fi structura play-out-ului, hadbaliștii CSM Focșani 2007 știu că sunt datori să se bată în această seară pentru a arăta că au valoare peste nivelul locului al zecelea al clasamentului pe care îl vor ocupa la la finalul returului și pentru ca la terminarea play-out-ului să fie deasupra locurilor de baraj!
    Meciul dintre Potaissa Turda și CSM Focșani 2007 va fi arbitrat de maramureșenii Adrian Nacu și Adrian Nucoi, iar observator va fi Viorel Ciucan, din București și ca fi transmis în direct de TVR 2.
    Și pentru că a fost vorba de arbitri, să spunem că, marți seara, ajudenii Marian Drăghici și Ionuț Drăguț au condus foarte bine meciul din Liga Florilor dintre HC Zalău și HCM Rîmnicu Vîlcea, terminat la egalitate, 26-26 după ce la pauză fusese 14-14. Cei doi excelenți arbitri vrânceni au afișat un calm imperturbabil și au făcut față fără probleme presiunii puse, mai cu seamă în prima repriză, de vulcanicul antrenor al gazdelor, Gheorghe Tadici. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?