Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Suceava: Condamnare de 225 de ani de închisoare pentru un bărbat din Rădăuţi; va executa 30


Un bărbat din Rădăuți, care se află în penitenciar pentru executarea mai multor pedepse cumulate, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Suceava într-un alt dosar, de tăinuire, la o pedeapsă de 225 de ani de închisoare, însă va executa 30 de ani. Ovidiu Rusu, în vârstă de 39 de ani, a fost condamnat de magistrații Curții de Apel Suceava la 3 ani de închisoare, la care s-au adăugat și alte condamnări din alte dosare.
„Contopește pedeapsa mai sus menționată cu pedepsele aplicate pentru infracțiunile constatate prin sentința apelată ca fiind concurente cu infracțiunea prezentă și aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 10 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite de 225 ani, 272 luni și 1.395 zile închisoare, respectiv 93 ani, 10 luni și 5 zile închisoare. În temeiul disp. art. 39 alin. 2 Cod penal rap. la art. 60 Cod penal, inculpatul Rusu Ovidiu va executa o pedeapsă principală rezultantă de 30 (treizeci) ani închisoare”, se arată în sentința de la Curtea de Apel Suceava.
În primă instanță, la Judecătoria Suceava, Ovidiu Rusu a primit în acest dosar 14 ani și 6 luni de închisoare. Ovidiu Rusu a fost judecat în multe dosare penale care i s-au întocmit în mai multe județe, printre care Suceava, Botoșani, Baia Mare sau Piatra Neamț. De fiecare dată, Rusu avea același motode de operare, respectiv își aroga calități oficiale, de procuror sau judecător de regulă, și sub aceste funcții intra în contact cu diferite persoane cărora le promitea rezolvarea unor dosare aflate în instanță, contra cost.
Potrivit anchetatorilor, cele mai multe fapte au fost comise de Ovidiu Rusu în timp ce se afla închis în Penitenciarul Botoșani, iar banii erau încasați către prieteni sau rude apropiate ale bărbatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?