Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Moroca n-a avut timp să-şi studieze dosarul


Ion Moroca s-a plâns, ieri, judecătorului de ședință că la termenul de arhivă pe care l-a avut săptămâna trecută nu a avut timp de ajuns să-și studieze dosarul care cuprinde 14 volume. Omul a formulat o nouă solicitare instanței prin care vrea alte trei termene de arhivă și niște numere de telefon de pe o cartelă SIM care a fost sechestrată de organele de anchetă. Ion Moroca a insistat și în restituirea altor bunuri personale neprecizând însă care sunt acestea. „Nu eram prezent acasă când s-au luat bunurile cu grămada”, a spus Ion Moroca. Prin fața judecătorului au trecut din nou o serie de părți vătămate care și-au precizat pretențiile civile pe care le au de la inculpați. Sumele au variat de la zeci de mii de lei și până la 100.000 de euro, valoarea unei statui. Dintre inculpați, la termenul de ieri s-a prezentat și Ma-riana Nedelcu, femeia acuzată că a participat la unele fapte. Instanța a acordat un nou termen de judecată.
Reamintim că principalul inculpat din dosar este Ion Moroca, care ar fi produs prin furturile sale un prejudiciu total de 638.600 de lei. Anchetatorii spun că Moroca viza numai casele oamenilor înstăriți. Ruperea de butuc sau efracția la geamuri era modul său specific de operare.
Fiul său, Denis, de 26 de ani, este și el judecat în același dosar pentru mai multe fapte de furt. Tânărului i s-a reținut și un șir de fapte de furt de butelii la care ar fi participat cu alți doi tineri, respectiv Paul Spălățelu și Dorinel Prisecaru, din perioada 2004-2009. Buteliile ar fi fost duse la Mirel Moroca, fratele lui Ion, care probabil că le comercializa. La percheziția de la domiciliul său au fost găsite circa 20 de butelii cărora nu le-a putut justifica proveniența. Denis mai este cercetat și pentru furtul casei de bani de la Remat din februarie 2009. Prejudiciul cauzat de Denis este de 26.335 de lei pentru furturile de butelii și 140.101 pentru restul faptelor. În rechizitoriu, la lista inculpaților apare și numele Marianei Nedelcu, de 39 de ani, din Focșani care este acuzată că l-a ajutat pe Ion să tăinuiască bunuri și că l-ar fi condus cu mașina la mai multe dintre faptele pe care le-a comis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?