Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Arabia Saudită: Femeile vor fi lăsate în această lună să asiste pentru prima dată la meciuri de fotbal


Femeile din Arabia Saudită vor fi lăsate în această lună să asiste pentru prima dată la meciuri de fotbal în acest regat conservator, au informat luni autoritățile, citate de DPA. Microbistele vor putea intra pe stadioanele importante din această țară pentru a asista la trei meciuri între echipe locale din cadrul Ligii Profesioniste Saudite, a indicat Centrul pentru Comunicare Internațională. Cele trei meciuri sunt programate pentru zilele de 12, 13 și 18 ianuarie, se indică în declarație, fără a fi oferite alte detalii.
În luna octombrie, Autoritatea pentru Sport din Arabia Saudită, o instituție de stat, a anunțat că de la începutul anului 2018, trei stadioane, până în prezent deschise doar bărbaților, vor fi pregătite pentru a fi primi familii, inclusiv prin alocarea de locuri speciale și de intrări. Cele trei locații unde va fi permisă prezența femeilor sunt Stadionul Internațional Regele Fahd din capitala Riad, Stadionul Regele Abdullah din Jeddah și Stadionul Prințul Muhammad bin Fahd din Dammam, în estul Arabiei Saudite.
În luna septembrie, regele saudit Salman bin Abdulaziz a anunțat că femeile vor putea conduce autovehicule începând din luna iunie, o măsură care a pus capăt unei îndelungate interdicții. La originea ridicării acestei interdicții s-ar afla puternicul prinț Mohammad bin Salman, care încearcă să deschidă această țară conservatoare și să îi îmbunătățească imaginea pe plan internațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?