Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Vânzătorii de petarde, sancţionaţi de ITM


Vânzătorii de petarde, pocnitori și artificii au fost controlați în perioada 19-20 decembrie 2011 de către inspectorii de muncă. Campania a fost motivată de unele evenimente grave produse în anii anteriori la depozitele de articole pirotehnice, evenimente care s-au soldat cu mari pagube materiale. În unele cazuri, cei care au folosit petardele s-au ales chiar cu vătămări corporale. Acțiunea face parte din „Campania Națională de verificare a respectării prevederilor legale privind securitatea și sănătatea în muncă la desfășurarea activităților cu articole pirotehnice”.
Campania s-a adresat angajatorilor care desfășoară activități de deținere, transport, manipulare, depozitare și comercializare de articole pirotehnice. Au fost verificați șase angajatori care desfășurau activități în acest domeniu, din care cinci au fost sancționați cu avertisment și au fost dispuse măsuri cu caracter imediat și permanent privind respectarea prevederilor legale în vigoare. „În urma controalelor efectuate s-a
constatat că majoritatea societăților verificate nu respectă în totalitate prevederile legale privind comercializarea articolelor pirotehnice, vânzarea articolelor pirotehnice nefăcându-se numai în spațiile comerciale pentru care societatea a obținut autorizația de comercializare a acestor produse”, a transmis Eliza Botezatu, inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?