Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Deputatul Bârlădeanu, vizită de lucru în Elveția


Deputatul PSD de Vrancea Dragoș Bârlădeanu, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Elveția, a participat în perioada 26-29 noiembrie la o vizită de lucru la Berna, alături de membri ai acestui grup, respectiv parlamentarii  Aida-Cristina Căruceru și Simona Bucura-Oprescu. În cadrul acestei vizite, au fost abordate teme ce au vizat aspecte privind migrația populației, libera circulație a persoanelor în contextul limitării imigrației în masă, restricțiile pe piața muncii elvețiană pentru cetățenii români, bilanțul intermediar al proiectelor finanțate în România prin contribuția elvețiană, reînnoirea contribuției financiare elvețiene pentru România ce va avea beneficii privind cooperarea bilaterală în domenii de interes comun.
Au avut loc întrevederi cu Filippo Lombardi – consilier al statelor, președintele grupului parlamentar al Partidului Democrat Creștin, președintele comisiei de politică externă a Consiliului Statelor, co-președinte al Grupului interparlamentar de prietenie Elveția – România. De asemenea, la Ambasada României la Berna, deputatul Bârlădeanu a participat la o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor și parohiilor românești din Elveția, iar la Palatul Parlamentului s-a întâlnit cu membri ai comisiilor de politică externă.
Delegația parlamentară română a fost prima delegație străină primită de președintele nou ales al Consiliului Național al Adunării Naționale Elvețiene, Dominique de Buman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?