Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

GALERIE FOTO: Zeci de persoane cu deficiențe de auz s-au întrecut la Concursul Național de Table „Backgammon”


Filiala Focșani a Asociației Naționale a Surzilor din România a organizat, în premieră, ediția 2017 a Concursului Național de Table „Backgammon”. Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre, această activitate face parte din calendarul de activități organizate de Asociația Națională a Surzilor în toată țara, cu sprijinul Ministerului Muncii. Evenimentul a avut un mare impact socio-cultural în rândul comunității surzilor, participând la acest concurs în număr de 62 de persoane, plus zeci de vizitatori, care au dorit să fie spectatori la desfășurarea concursului. Au participat concurenți din 18 județe din România, fiind membri ai filialelor Asociației Naționale a Surzilor din: Iași, Bacău, Suceava, Neamț, Galați, Tulcea, Constanța, Harghita, Mureș, Timișoara, Craiova, Satu Mare, Cluj, Pitești, Oradea, Alba, Vâlcea, Olt (Slatina). Participanții au avut parte, pe perioada concursului, de cazare și masă asigurate, la un hotel în centrul orașului.
    În urma activităților desfășurate, care au fost pe mai multe etape, grupuri, sferturi, semifinale și finală, pe secțiuni individual masculin și feminin, cât și pe echipe, rezultatele obținute au fost:
Pe echipe:
Locul 1 – Filiala Neamț
Locul 2 – Filiala Galati
Locul 3 – Filiala Harghita
Locul 4 – Filiala Oradea

Pe individual – masculin:
Locul 1 – Nagy Geza – Filiala Harghita
Locul 2 – Kerekes Daniel – Filiala Alba
Locul 3 – Stoian Trandafir – Filiala Pitești
Locul 4 – Ratiu Traian – Filiala Oradea

Pe individual – feminin:
Locul 1 – Szilagyi Ildiko – Filiala Mureș
Locul 2 – Dinu Mirela – Filiala Pitești
Locul 3 – Ionica Simona – Filiala Galați
Locul 4 – Stroici Doina-Rodica – Filiala Suceava

    La festivitatea de premiere, câștigătorii locurilor 1- 4 pe echipe și individual, masculin și feminin, au primit diplome și trofee specifice, împreună cu jocuri de table, iar tuturor participanților li s-au oferit diplome de participare, pahare de joc și câte o sticlă cu vin, spre bucuria celor prezenți, care au plecat cu amintiri plăcute de la Focșani. „De asemenea, s-au oferit premii speciale pentru coordonatorul Concursului Național de Table, doamna Erika Barbu, de la Satu Mare, cât și operatorului acestui concurs, domnului Adrian Barbu, tot de la Satu Mare, în semn de mulțumire pentru munca lor depusă în coordonarea și desfășurarea cât mai reușită a acestui concurs”, se arată în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
     Festivitatea a culminat cu prezentarea tortului special, personalizat, pentru toți participanții și vizitatorii, un tort care a atras atenția și a provocat urale de admirație tuturor. „Sunt bucuros că am avut ocazia să organizez un asemenea eveniment, de importanță națională, pentru surzi, fiind pentru prima dată pentru Filiala Focșani când organizează așa ceva. Am dorit să ne prezentăm bine în fața tuturor participanților, așadar am organizat totul ca să fie bine și frumos pentru toți participanții, împreună cu coordonatorul Concursului Național de Table, doamna Erika Barbu și cu echipa de voluntari ai Filialei Focșani. Participanții au fost foarte bucuroși de premiile oferite de noi și s-au declarat foarte mulțumiți de organizarea noastră. Pentru noi a fost o muncă grea, dar frumoasă, și suntem mândri de cum s-a prezentat această activitate în fața surzilor, care cu siguranță au plecat acasă încărcați cu amintiri și cadouri de neuitat”, a declarat președintele ANSR – Filiala Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?