Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Un preot băut la volan a provocat un accident mortal; el a fost suspendat din funcție


Preotul reținut după ce, aflat la volan sub influența alcoolului, a lovit mortal un bărbat și a fugit de la locul faptei, a fost suspendat din funcție pe toată perioada desfășurării cercetărilor de către autoritățile în drept, se arată într-un comunicat de presă transmis luni de biroul de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
„Arhiepiscopia Dunării de Jos a luat cunoștință cu adâncă mâhnire de accidentul rutier provocat în seara zilei de 12 noiembrie, pe raza localității Schela, de către preotul Dănuț Hohotă, de la parohia Negrea, soldat cu decesul unei persoane în vârstă de 49 ani. În baza prevederilor canonice (…) preotul în cauză este suspendat din funcție pe toată perioada desfășurării cercetărilor de către autoritățile în drept, urmând ca după finalizarea acestora, să fie luate măsurile ce se impun. Având în vedere situația creată, ne exprimăm regretul profund pentru pierderea vieții persoanei accidentate și încredințăm familia îndoliată de sprijinul spiritual și material, precum și de întreaga noastră compasiune, rugându-L pe Dumnezeu să ne apere pe toți de astfel de grave încercări”, se arată în comunicatul citat.
Un preot din comuna gălățeană Schela a fost reținut pentru 24 de ore, după ce, duminică seara, fiind sub influența băuturilor alcoolice la volan, a accidentat mortal un pieton și a fugit de la locul faptei, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Galați, Crina Dragu. „Un bărbat, de 49 ani, din Schela, în timp ce se deplasa pe partea dreaptă a drumului DJ 251K, a fost accidentat mortal de un autoturism. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului, dar polițiștii l-au identificat, fiind vorba despre un bărbat de 44 ani, din comuna Schela. Testat cu aparatul Drager s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a spus Crina Dragu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?